Inspectie wil opheldering over eindexamen Frans

13.06.17
De Onderwijsinspectie heeft opheldering gevraagd van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) over de eindexamens Frans. Daarover is veel ophef, vooral over het vwo-examen: de kwaliteit laat volgens docenten te wensen over en ze zouden goede antwoorden fout moeten rekenen.
Deel bericht

Morgen horen alle eindexamenkandidaten of ze geslaagd zijn. Spannend? Niet op de Utrechtse vmbo-school X11

13.06.17
Wie zitten er morgen volledig ontspannen met hun ouders, broertjes, zusjes en grootouders naast de telefoon om hun eindexamenuitslag af te wachten? Dikke kans dat dit geldt voor de leerlingen op de Utrechtse vmbo-school X11, waar de eindexamenkandidaten samen met hun docenten hun cijferlijst al min of meer vaststelden.
Deel bericht

Gift redt Sint Maartenschool

13.06.17
Dankzij een anonieme gift kan de Sint Maartenschool voor speciaal onderwijs in Ubbergen nog zeker een jaar doorgaan met onderwijs aan kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking (cluster 3). “Ik werd opgebeld en dacht: dit kan niet waar zijn. Het is geweldig” zegt directeur Gillis Geschiere.
Deel bericht

'Kind van de duivel' geen onderwerp op school

13.06.17
De brief van de Hervormde Gemeente in Vriezenveen over het lied 'Kind van de duivel' maakt de tongen los. Al is het voor sommige basisscholen in het dorp deze maandag geen onderwerp van gesprek. "Het leeft hier totaal niet."
Deel bericht

De kader- of TL-leerling bestaat niet

13.06.17
Maatwerk in het onderwijs is voornamelijk voor leerlingen die excellent zijn in een bepaald vak. De VO-raad pleit voor een maatwerkdiploma waarbij leerlingen vakken op een hoger én lager niveau mogen afronden. In dit artikel vertelt Paul Rosenmöller wat de tussenstand is betreffende het maatwerkdiploma. Wat is er bereikt en welke stappen moeten er nog gemaakt worden?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)