Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap

15.11.17
Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap en het motto is Kom erbij! De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt volgend jaar plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober. Jozua Douglas schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en illustratrice Milja Praagman maakt het Prentenboek voor de Kinderboekenweek.
Deel bericht

Laagopgeleide ouder draagt bij aan succes kind

15.11.17
Laagopgeleide ouders met een migrantenachtergrond spelen vaak een belangrijke rol in het succes van hun kinderen. Dat blijkt uit het proefschrift van Sara Rezai, die op 9 november promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Deel bericht

Ga in gesprek met onderwijsminister

15.11.17
Het PO-Front organiseert op woensdagmiddag 29 november vanaf 15.00 uur een openbare bijeenkomst met minister Slob in AFAS Live in Amsterdam. Leraren, onderwijsondersteuners, schoolleiders en schoolbestuurders gaan in gesprek met de minister over een eerlijk salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs.
Deel bericht

Overleg nieuwe cao voortgezet onderwijs opgeschort

15.11.17
De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het voortgezet onderwijs zijn opgeschort. De AOb, de andere bonden en de werkgeversorganisatie VO-raad hebben dat gisteren besloten. De partijen willen eerst de resultaten toetsen bij hun achterban.
Deel bericht

Kamer: Kijk of financiering scholen anders kan

15.11.17
De Tweede Kamer wil de manier waarop scholen gefinancierd worden onder de loep nemen. Nu krijgen schoolbesturen nog één zak geld waarmee ze zelf kunnen beslissen waar het aan wordt uitgegeven: nieuwe stoelen voor in de klas, andere schoolboeken of extra loon voor docenten.
Deel bericht

Jozua Douglas schrijft Kinderboekenweekgeschenk

15.11.17
Jozua Douglas schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor 2018. Het boekje verschijnt volgend jaar als cadeau tijdens de Kinderboekenweek.
Deel bericht

Leerling die dreigde met aanslag op school in hoger beroep vrijgesproken

15.11.17
De toen 15-jarige leerling van het Brederocollege in Breda, die dreigde met een terrostische aanslag, is in hoger beroep vrijgesproken. De jongen, een Bredanaar met Turkse achtergrond, vertelde in 2015 tussen 17 november en 10 december tegen verschillende leraren dat hij op het Brederocollege een aanslag zou gaan plegen.
Deel bericht

Schrijfmarathon-op-school Amnesty International op 20 november

15.11.17
Op 20 november organiseert Amnesty International een bijzondere aftrap van de Schrijfmarathon op school. Transgenderactivist Jeanette Solstad Remø uit Noorwegen komt die dag naar het Geuzecollege in Vlaardingen.
Deel bericht

PO-Raad: Wéér mist rond bekostiging primair onderwijs

15.11.17
De PO-Raad is verrast door een niet openbaar gemaakt rapport van het ministerie van onderwijs over lerarensalarissen. Berichtgeving hierover in de media suggereert dat werkgevers en vakbonden zelf debet zijn aan de lage salarissen. Niets is minder waar, stelt de PO-Raad.
Deel bericht

Nobelprijswinnaar Feringa boeit leerlingen in Meppel

15.11.17
Nobelprijswinnaar van de scheikunde professor Ben Feringa doceert normaliter studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Maar vandaag verzorgde hij in schouwburg Ogterop een op maat gesneden lezing voor 500 scheikundeleerlingen uit Meppel en omstreken.
Deel bericht

'Scholen en bonden zijn zelf verantwoordelijk voor laag salaris leraar'

15.11.17
Schoolbesturen en onderwijsbonden hebben het zelf laten gebeuren dat basisschoolleraren relatief weinig verdienen. Veel scholen houden vast aan een zwaar verouderde functiewaardering, omdat vernieuwing te veel kost. Vakbonden zaten met de werkgevers aan tafel, maar hebben daarin geen verandering gebracht. ´De belangen van leraren zijn jarenlang verkwanseld.´
Deel bericht

Nieuw jeugdboek: WWW.wat?

15.11.17
Dit boek (8+) beschrijft hoe en waarom het internet is ontstaan, wat je op het internet kunt doen en hoe je veilig kunt surfen. Onderwerpen als sexting, cyberpesten, de filter bubble, nepnieuws, piraterij, het versleutelen van een profiel en phishing komen allemaal voorbij.
Deel bericht

Leraren werken langer door

15.11.17
In het onderwijs stijgt de gemiddelde pensioenleeftijd naar ruim 64 jaar. Ook werken steeds meer mensen door na de pensioengerechtigde leeftijd, blijkt uit cijfers van pensioenfonds ABP.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)