Auteursrechtvoorjou.nl voor kinderen

14.11.17
Auteursrechtvoorjou.nl is voortgekomen uit een aantal onderwijsprojecten die de Federatie Auteursrechtbelangen de laatste jaren heeft ontwikkeld met diverse onderwijspartners, zoals KlasseTV, Nieuwsbegrip en MediaMasters, in het kader van de bevordering van mediawijsheid van kinderen.
Deel bericht

Hoe verantwoord is het nog om een schoolexcursie naar een grote Europese stad te plannen?

14.11.17
Hoe verantwoord is het nog om een schoolexcursie naar een grote Europese stad te plannen? Leerlingen van het Mollerlyceum uit Bergen op Zoom waren tot twee keer toe vlakbij een terroristische aanslag: in Londen en in Berlijn.
Deel bericht

Nieuw idee: onderwijzer en gymleraar tegelijk

14.11.17
Meer mannen voor de klas, meer vrouwen in de gymzaal: de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaat studenten opleiden tot meesters en juffen die ook gymleraar zijn.
Deel bericht

Handreiking ‘Ruimte in Regels’: Wat vraagt de wet nu echt van leraren?

14.11.17
Bij alle scholen in het primair onderwijs valt deze week de handreiking ‘Ruimte in regels’ op de deurmat. Deze brochure gaat over administratie en verantwoording: wat vraagt de onderwijswet- en regelgeving op dat gebied nu eigenlijk van leraren?
Deel bericht

Op de ene school gaat helft vmbo'ers door naar havo, op de andere niemand

14.11.17
Leerlingen die de ambitie hebben om na het vmbo door te stromen naar de havo, doen er goed aan daar bij hun schoolkeuze al rekening mee te houden. De verschillen in doorstroomcijfers van de verschillende scholen blijken groot, blijkt uit een analyse van de NOS.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)