Naturalis wint samen met basisschool Woutertje Pieterse de Museumeducatie Prijs 2018

13.11.17
Naturalis Biodiversity Center is samen met basisschool Woutertje Pieterse uit Leiden met het Verwonderpaspoort de winnaar van de Museumeducatie Prijs 2018. De prijs werd vrijdag 10 november uitgereikt in het Museum Beeld en Geluid door kersverse minister van OCW Ingrid van Engelshoven.
Deel bericht

Werkdruk centraal in Week van de Werkstress

13.11.17
Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Deze week besteden veel organisaties aandacht aan werkdruk in het kader van de Week van de Werkstress.
Deel bericht

Rijksmuseum geen must, scholieren kunnen ook naar andere 'prachtige' musea

13.11.17
Scholieren kunnen behalve naar het Amsterdamse Rijksmuseum ook een bezoek brengen aan een ander museum in Nederland. Minister Van Engelshoven van Cultuur heeft er bij een debat in de Tweede Kamer op gewezen dat er ook andere musea bezocht kunnen worden.
Deel bericht

Ministerie: scholen administreren veel te veel

13.11.17
Alle basisscholen in Nederland krijgen een brochure van de overheid waarin precies staat welke administratie moet worden bijgehouden. De richtlijnen moeten helpen om de werkdruk bij leraren in het basisonderwijs te verminderen.
Deel bericht

Basisscholen krijgen subsidie voor herintreders

13.11.17
Basisscholen kunnen sinds deze maand subsidie aanvragen als zij een herintreder voor minimaal zes maanden in dienst nemen. Het gaat om een geldbedrag van 2500 euro per herintreder.
Deel bericht

Zorgschool: leerlingen komen later binnen en zijn meer beschadigd

13.11.17
Zorgleerlingen werden drie jaar geleden plotseling verwezen naar het regulier onderwijs. Wie het niet redt, eindigt toch op een speciale school. Die puilen inmiddels uit.
Deel bericht

Gratis schoolfruit voor ruim 519.000 kinderen

13.11.17
Minister Carola Schouten heeft maandag 13 november het startsein gegeven voor het EU-schoolfruit- en groenteprogramma 2017-2018. Ze leverde de eerste doos schoolfruit persoonlijk af op basisschool De Springbok in Den Haag.
Deel bericht

Psycholoog: adhd is als problematisch ervaren gedrag. Geen ziekte dus, maar gedrag

13.11.17
Psycholoog Laura Batstra (44) betwist de visie van hersenwetenschappers dat adhd een ziekte is die altijd bestreden moet worden met medicijnen. 'Druk en dwars gedrag is lastig, maar ook knetternormaal.'
Deel bericht

Uitwijken naar particulier onderwijs

13.11.17
Wat te doen als je kind vastloopt op school? Of wanneer geen school je kind toe kan laten omdat ze de ondersteuning niet kunnen bieden die je kind nodig heeft? Sinds de invoering van de Wet passend onderwijs in 2014 moeten leerlingen met een gedrags- of leerprobleem zoveel mogelijk naar een reguliere school.
Deel bericht

Weer meer leerlingen op speciale scholen

13.11.17
Voor het eerst in jaren is het speciaal onderwijs met honderden leerlingen gegroeid. Veel kinderen met ernstige gedragsproblemen hebben te lang zonder juiste begeleiding in gewone klassen gezeten. Nu de boel daar escaleert, worden ze alsnog zwaar beschadigd naar speciale scholen doorgestuurd.
Deel bericht

Rotterdamse eliteschool weert zorgleerlingen

13.11.17
Basisschool de Rotterdamse Schoolvereniging handelt in strijd met de Wet passend onderwijs met haar strenge toelatingsbeleid. Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben zijn sterk ondervertegenwoordigd op school en het is onduidelijk op welke gronden leerlingen worden afgewezen. Dat blijkt uit onderzoek van De Monitor, vanavond om 22:35 uur, NPO2.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)