Opinie | Europa moet onderwijs aan lidstaten overlaten

20.11.17
Het is al lastig genoeg om in Nederland tot herziening van het onderwijsprogramma te komen, laat staan dat dit gaat werken met de 27 EU-lidstaten, betoogt Roelof Bisschop.
Deel bericht

Pleidooi voor soberder cao leraren

20.11.17
In politiek Den Haag gaan stemmen op om de cao voor leraren in het basisonderwijs te versoberen. CDA-Kamerlid Rog vindt dat een te groot deel van het geld in het onderwijs opgaat aan leraren die niet voor de klas staan.
Deel bericht

Minister De Jonge: ‘Aanpak kindermishandeling topprioriteit’

20.11.17
Kindermishandeling is vreselijk. Voor tienduizenden kinderen in Nederland is het de dagelijkse realiteit. Kindermishandeling is, samen met andere vormen van huiselijk geweld, het grootste geweldsprobleem van onze samenleving. Het is onze plicht elke vorm van kindermishandeling en huiselijk geweld te stoppen.
Deel bericht

Week tegen Kindermishandeling: Niets doen is geen optie

20.11.17
Op 1 januari 2018 draagt Rinda den Besten het voorzittersstokje van de Beweging tegen Kindermishandeling over aan een collega uit de sector kinderopvang. In het kader van de Week tegen Kindermishandeling blikken we met haar terug op het eerste jaar van de Beweging: Wat is er bereikt, wat nog niet en welke tips heeft ze voor haar opvolger?
Deel bericht

'Kinderen in Nederland hebben weinig vertrouwen in wereldleiders'

20.11.17
Als het aan Nederlandse kinderen ligt zouden wereldleiders vaker naar hen moeten luisteren. 84 procent van de kinderen is van mening dat de wereld dan beter af zou zijn, blijkt uit onderzoek van Unicef.
Deel bericht

Minimaal drie uur gymles? Bijna geen school die het haalt

20.11.17
Van de minimaal drie uur gymles per week op basisscholen die het vorig kabinet voorstond, is niets terechtgekomen. Basisschoolleerlingen krijgen hetzelfde aantal minuten gym per week en kleuters sporten zelfs minder minuten per week. Het nieuwe kabinet maakt geen werk van meer gymles.
Deel bericht

Kinderhorloges met SIM-kaart in Duitsland verboden

20.11.17
De Duitse overheid heeft besloten om kinderhorloges met een SIM-kaart te verbieden. Dergelijke horloges kunnen namelijk gebruikt worden om kinderen en hun omgeving af te luisteren. Dit heeft de Duitse toezichthouder Bundesnetzagentur laten weten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)