Opinie | Meer kennis over hoogbegaafdheid ontzenuwt vooroordelen

21.11.17
Als hoogbegaafde kinderen volwassenen om zich heen hebben die hen begrijpen, is er al een wereld gewonnen, betoogt drs. Erika Heijboer-Sinke.
Deel bericht

Adaptief toetsen: dit moet je weten

21.11.17
Adaptief toetsen wordt steeds meer ingezet in het onderwijs. Ook bij de eindtoets in het primair onderwijs (po). Maar wat is nu precies adaptiviteit? En welke vormen van adaptiviteit bestaan er? Hoe dit werkt, leggen we uit in dit artikel.
Deel bericht

Kleuters kunnen heel goed programmeren in het Engels

21.11.17
Leren programmeren en samenwerken in het Engels met leerlingen uit Estland, Finland en Turkije. Dat is wat de kleuters van Ellen Verweij, lerares op de Prins Willem Alexanderschool in Beusichem, doen in het eTwinning project ‘Beebot-challenge’. Reden voor eTwinning om dit win-win-winproject in de spotlight te zetten in de week van de mediawijsheid. Bekijk de film: https://vimeo.com/241527853
Deel bericht

Sensorapplicaties kunnen leren ondersteunen en prestaties verbeteren

21.11.17
Sensoren worden steeds populairder in onze samenleving. We hebben slimme horloges, smartphones en andere gadgets die zijn uitgerust met sensoren. Ze kunnen goed gebruikt worden om het leren te ondersteunen. Volgens Jan Schneider, promovendus bij de Open Universiteit, kunnen sensorapplicaties met ingebouwde feedback, leerlingen helpen hun fouten onder ogen te zien.
Deel bericht

Online oefenprogramma verkeerseducatie

21.11.17
Oefenen.nl en ANWB zetten bij Stichting Aan de Knoppen in Amsterdam het licht op groen voor het nieuwe verkeerseducatieprogramma De Verkeershulp: een online programma ...
Deel bericht

Opinie | Met alleen hogere lonen is het basisonderwijs niet geholpen

21.11.17
Arjan Heyma, clusterhoofd arbeid en onderwijs bij SEO Economisch Onderzoek en Bas ter Weel, directeur van SEO en hoogleraar economie aan de UvA.
Deel bericht

Geen invaljuf: scholieren naar huis

21.11.17
Een op de tien scholieren is vorig jaar wel eens naar huis gestuurd omdat er geen invaller was voor de zieke juf of meester. Het Vervangingsfonds signaleert dat het tekort aan leraren in het basisonderwijs ook doorwerkt op de beschikbaarheid van invallers.
Deel bericht

Stijging aantal burn-outs deels door tijdelijke contracten

21.11.17
Het aantal burn-outs is fors gestegen. Van de Nederlandse vrouwen zegt 15 procent een burn-out te hebben of te hebben gehad. Dit was twee jaar geleden nog 9,4 procent. In diezelfde periode steeg het aantal opgebrande of overspannen mannen van 6 naar 9 procent. Qua burn-out gevaar scoren onderwijs en...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)