Anderstalige Vlaamse leerlingen mogen moedertaal spreken op school

27.11.17
Leerlingen die thuis een andere taal spreken dan Nederlands, mogen die ook gebruiken op de speelplaats en zelfs in de klas. Dat staat in een nieuwe leidraad waarmee het GO! dit schooljaar aan de slag gaat.
Deel bericht

Scholen op dreef met regels eindtoets

27.11.17
Scholen geven leerlingen weer vaker een breed schooladvies (vmbo/havo bijvoorbeeld) en ze stellen hun advies vaker naar boven bij als een leerling beter dan verwacht scoort op de eindtoets. Dat blijkt uit een brief over de eindtoets die minister Arie Slob (Onderwijs) vrijdag aan de Tweede Kamer stuurde.
Deel bericht

Vragen en antwoorden over de staking van 12 december

27.11.17
Op 12 december roepen wij alle leden in het primair onderwijs op om het werk neer te leggen en actie te voeren. Lees hier alles wat je moet weten over deze staking.
Deel bericht

Steeds meer kinderen op basisschool krijgen bijles

27.11.17
Het was lange tijd vooral een ding op de middelbare school, maar uit onderzoek van het NOS Jeugdjournaal blijken steeds vaker kinderen op de basisschool bijles te volgen.
Deel bericht

Twist-app het Project Speciaal 2017

27.11.17
Twist-app van Onderwijscentrum De Twijn in Zwolle is hét Project Speciaal 2017. Op Hét Congres op Papendal werd op vrijdag 24 november de winnaar bekend gemaakt. De Twist-app kreeg de meeste stemmen van publiek en jury. De andere genomineerden waren Team Thuiszitters van Altra Onderwijs uit Amsterdam en Unik MBO project uit Heerlen en Sittard. Beide deelden de tweede plaats.
Deel bericht

Schoolkosten voor ouders van Zeeuwse middelbare scholieren verschillen flink

27.11.17
Ouders van leerlingen op Zeeuwse middelbare scholen zijn tientallen tot honderden euro’s per jaar kwijt aan schoolkosten. De bijdragen die gevraagd worden, verschillen flink. Bovendien zoeken scholen soms de grenzen van de wet op.
Deel bericht

Angst voor vertrek kansarme kinderen uit peuterspeelzalen

27.11.17
Onrust over nieuwe plannen met peuterspeelzalen. Die vallen vanaf 2018 onder de wet Harmonisatie Kinderopvang. De branche is bang dat kinderen uit achterstandswijken wegblijven omdat ze de nieuwe regels te ingewikkeld vinden én het ouders mogelijk meer geld gaat kosten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)