Oplopend lerarentekort blijft dramatisch

30.11.17
Het tekort aan leraren en directeuren in het primair en voortgezet onderwijs groeit, al is het minder snel dan eerder werd verwacht. De ramingen blijven dramatisch.
Deel bericht

‘Beloofd geld voor onderwijs moet sneller vrijkomen’

30.11.17
Het beloofde geld voor werkdrukverlaging in het primair onderwijs moet veel sneller dan in 2021 wordt ingezet. Daarvoor pleit meester Daan Weststrate in een motie die hij afgelopen weekend heeft ingediend op het congres van zijn partij de ChristenUnie.
Deel bericht

De opmars van de escape room naar het klaslokaal

30.11.17
De eerste escape room werd in 2006 in het software bolwerk Silicon Valley ontwikkeld. Het is een spel waarbij je fysiek in een kamer wordt opgesloten. Het doel is om te ontsnappen door het oplossen van puzzels en raadsels en door het zoeken naar sleutels en codes.
Deel bericht

Vlaamse directeuren basisonderwijs trekken naar Vlaams Parlement

30.11.17
Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft vandaag lege dozen gekregen van de directeurs van Vlaamse basisscholen. "Op 31 januari willen we onze dozen terug. Gevuld met concrete maatregelen."
Deel bericht

Brede oproep onderwijs: Laat bekostiging rijmen met ambities

30.11.17
Maak de voorgenomen doelmatigheidskorting op het onderwijs ongedaan: een bezuiniging rijmt niet met de ambities van dit kabinet. Die oproep deed de Stichting van het Onderwijs vandaag aan de politiek. Volgende week behandelt de Kamer de begroting van het nieuwe kabinet.
Deel bericht

Geen loon voor Haagse stakende leraar

30.11.17
Haagse leraren die op dinsdag 12 december opnieuw willen staken voor betere arbeidsomstandigheden, moeten dat deze keer uit eigen zak betalen. Nagenoeg alle scholen in Den Haag hebben besloten het loon van de stakers die dag in te houden.
Deel bericht

Meeste jongvolwassenen positief over het leven

30.11.17
De overgrote meerderheid van de 18- tot 25-jarigen is tevreden met het leven in het algemeen en hun sociale leven. Ongeveer 85 procent gaf dat desgevraagd aan in 2016. Jongvolwassenen die een opleiding van een hoog niveau volgen of hebben gevolgd, beantwoordden deze vragen vaker positief dan leeftijdsgenoten met een laag onderwijsniveau.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)