Nederlandse pabo is een witte school

28.11.17
Het aantal allochtone studenten op de pabo's in Nederland is op één hand te tellen. Daardoor komen er bijna geen gekleurde meesters en juffen voor de klas.
Deel bericht

Meest mediawijze klas van Nederland in Den Haag

28.11.17
Groep 8 van basisschool Statenkwartier uit Den Haag is de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ en is de winnaar van de zevende editie van de Media Masters Game, Nederlands grootste mediawijsheidproject voor groep 7 en 8.
Deel bericht

YouTube verwijdert 150.000 ongepaste kindervideo's

28.11.17
YouTube heeft in de afgelopen week ruim 150.000 video's verwijderd die op kinderen waren gericht, maar ongepast materiaal bevatten.
Deel bericht

Doorgaande lijn tussen voor- en vroegschoolse educatie laat te wensen over

28.11.17
Er is weinig stabiliteit in kwaliteit van de voor- naar vroegschoolse fase: slechts een klein deel van de doelgroepleerlingen krijgt zowel in de voor- als in de vroegschoolse periode aanbod van (relatief) hoge kwaliteit. Pluspunt: er zijn wel kleutergroepen met een goed aanbod en hoge kwaliteit en daar is de ontwikkeling van doelgroepkinderen ook gunstiger.
Deel bericht

Stichting NIVOZ krijgt nieuwe wetenschappelijk directeur

28.11.17
Stichting NIVOZ (Nederlands Instituut voor Onderwijs- en Opvoedingszaken) heeft in prof. dr. Rob Martens per 1 januari 2018 een nieuwe wetenschappelijk directeur gevonden. Martens (53), tevens hoogleraar bij het Welten-instituut van de Open Universiteit, vult de ruimte in die wordt vrijgemaakt door prof.dr. Luc Stevens.
Deel bericht

Actiebereidheid voortgezet onderwijs groot

28.11.17
AOb-leden in het voortgezet onderwijs vinden in overgrote meerderheid dat het kabinet hun sector in het regeerakkoord onvoldoende biedt. De actiebereidheid is daarom groot: driekwart wil gaan staken. Bij acties hebben kleinere klassen, minder lessen per week en een hoger salaris prioriteit.
Deel bericht

Kabinet wil meer 'burgerschap' op scholen

28.11.17
Het kabinet wil dat scholen meer aandacht geven aan 'burgerschap'. Daarover stond al iets in het regeerakkoord en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs schrijft nu aan de Tweede Kamer dat de resultaten van een groot internationaal onderzoek de urgentie van "verdere versteviging" onderstrepen.
Deel bericht

AOb-enquête: lerarentekort voelbaar in hele land

28.11.17
Basisscholen in het hele land kunnen vrijwel geen vervangers vinden. In de randstad-provincies lukt het niet om vacatures vervuld te krijgen. In het voortgezet onderwijs vullen scholen de gaten op met onbevoegden. Dat blijkt uit enquêtes van de AOb.
Deel bericht

Predicaat voor acht basisscholen die leraren opleiden

28.11.17
”Erkende opleidingsschool”. Zo mogen acht basisscholen in Nederland zich sinds donderdag noemen. De eervolle vermelding werd toegekend door ”Samen in ontwikkeling”, een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool.
Deel bericht

Scholier durft vragen niet te stellen aan 'overbelaste en gestresste leraar'

28.11.17
Actievoerende docenten van middelbare scholen, VO in Actie, bieden vandaag een manifest aan in de Tweede Kamer, waarin ze pleiten voor minder lesuren en een oplossing voor het lerarentekort. Ze hebben steun van 'hun' leerlingen: het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)