Aandeelhouders tegen Apple: doe meer tegen smartphoneverslaving

08.01.18
"Apple moet ouders meer opties geven zodat ze het smartphonegebruik van hun kinderen zo goed mogelijk kunnen controleren." Dat schrijven twee aandeelhouders in een open brief aan de raad van commissarissen van het miljardenbedrijf.
Deel bericht

Tel vogels met de klas

08.01.18
Help ook mee vogels tellen! Op vrijdag 26 januari kunt u met de hele klas aan de slag. Zet de voedertafel klaar op het schoolplein, hang een vetbol op en omcirkel de datum in uw agenda! Tel met de klas een half uurtje, geef uw telling door aan Vogelbescherming en help zo mee met het grootste natuuronderzoek in Nederland: de Nationale Tuinvogeltelling.
Deel bericht

Minister wil aanvullende acties voor Bewegingsonderwijs in het PO

08.01.18
Minister Slob wil met de PO-Raad afspraken maken over aanvullende acties om de komende jaren meer voortgang te realiseren op de ambities en doelstellingen voor minimaal twee uur (liefst drie uur) bewegingsonderwijs gegeven door een bevoegde (vak)leerkracht.
Deel bericht

Leraren voelen zich bekocht door 'steuntje in de rug' tegen werkdruk

08.01.18
Basisschoolleraren voelen zich niet serieus genomen door de 8000 euro subsidie die hun scholen kunnen krijgen voor verlaging van de werkdruk. Ze vinden het bedrag veel te laag en zeggen er niets mee te kunnen.
Deel bericht

Basisonderwijs en minister Slob op ramkoers over extra WW-uitkering voor leraren

08.01.18
Het basisonderwijs en minister Arie Slob liggen opnieuw op ramkoers. De minister wil de salarissen pas verhogen als de extra uitkering voor werkloze leerkrachten wordt geschrapt. Werkgevers en vakbonden voelen daar weinig voor.
Deel bericht

Oefenen schoot er vaak bij in

08.01.18
De felle methodenstrijd in rekenen en taal is voorbij. Iedereen vindt nu weer dat leerlingen tafels moeten leren.
Deel bericht

Conferentie ‘Gamedidactiek: Gaming in jóuw les!’

08.01.18
Wat voegt een spel toe aan jouw lessen? Hoe kun je spellen of games effectief inzetten in je les? En hoe kun jij morgen met games aan de slag? Kom daarvoor naar de conferentie ‘Gamedidactiek: Gaming in jóuw les!’ van Hogeschool Utrecht en Saganet op 1 februari 2018.
Deel bericht

Cao-conflict dreigt over geld voor werkloze leerkrachten

08.01.18
Het basisonderwijs is niet bereid te korten op extra uitkeringen voor werkloze docenten. Het kabinet dringt daar op aan.
Deel bericht

Leraren hebben liever een sociaal vangnet in plaats van een hoog salaris

08.01.18
De zogenoemde bovenwettelijke regelingen voor onderwijzers zijn niet uniek. Of ze riant zijn en dus versoberd kunnen worden, hangt af van het vergelijkingsmateriaal.
Deel bericht

Iran verbiedt Engels op basisscholen

08.01.18
Een hoge regeringsfunctionaris zei op de Iraanse staatstelevisie dat Engels onderwijs in het officiële curriculum „tegen de wetten en regels” is. Volgens het hoofd van de Iraanse Raad voor Hoger Onderwijs moet in het basisonderwijs de basis worden gelegd voor de Iraanse cultuur van de leerlingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)