'Hey': campagne om depressies bespreekbaar te maken

09.01.18
Staatssecretaris Blokhuis hees vanochtend met leerlingen van het Segbroek College in Den Haag de 'Hey-vlag'. 'Hey' staat voor het begin van een gesprek over depressieve gevoelens. De campagne besteedt extra aandacht aan jongeren tussen 13 en 18 jaar en jonge vrouwen tussen 18 en 35.
Deel bericht

Motorische ontwikkeling schiet bij kwart kinderen tekort

09.01.18
Er moet meer aandacht komen voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Bijna een kwart van de Nederlandse kinderen scoort onvoldoende in de bewegingstest. Dat concluderen experts naar aanleiding van de resultaten van een groot onderzoek.
Deel bericht

Opinie | Ook scholen moeten duidelijk maken wat er met belastinggeld gebeurt

09.01.18
Het onderwijs wil dat het kabinet zich buiten de cao-afspraken houdt, maar dat zal niet zomaar gaan.
Deel bericht

'Seksueel misbruikte jongens durven zich nauwelijks te melden'

09.01.18
Het meldpunt Watch Nederland, dat seksuele uitbuiting van minderjarigen onderzoekt, wil zich dit jaar meer richten op uitbuiting van jongens. Volgens de organisatie zijn er veel meer jongens slachtoffer van uitbuiting dan nu bekend is. Het meldpunt spreekt van "een verontrustende" situatie.
Deel bericht

Passend onderwijs in Fryslân in gevaar

09.01.18
Het noordelijk overlegorgaan voor protestants christelijk basisonderwijs luidt de noodklok bij minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.
Deel bericht

Eerst moet de leraar het voordoen

09.01.18
Een zwakke basisschool werd in acht jaar tijd een goede. Het recept: docenten continu bijscholen, klassikaal onderwijs, kleinere groepen, gedegen uitleg, herhaling.
Deel bericht

Christelijke basisscholen noordelijke provincies: 'Salaris leraren in vier jaar op peil'

09.01.18
Christelijke basisscholen in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel willen dat minister Arie Slob van Onderwijs de leerkrachten tegemoet komt. Anders dreigen 'groepen van veertig tot vijftig leerlingen'.
Deel bericht

PO in Actie eist van vakbonden dat ze fuseren

09.01.18
De onderwijsvakbonden moeten 'zichzelf opnieuw weten uit te vinden, een brug weten te slaan naar de beroepsgroep en samengaan in één enkele vakbond'. Dat eist PO in Actie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)