'Verlegenheid is erfelijk'

10.01.18
De hersenactiviteit van kinderen met extreme verlegenheid en hun familieleden vertoont duidelijke overeenkomsten. Dat concludeert Anita Harrewijn in haar proefschrift, waarop zij op 18 januari promoveert aan de Universiteit van Leiden.
Deel bericht

Verus: Onderwijs moet 'werkdrukgeld' weigeren

10.01.18
“Centjes voor werkdruk verlaging: Met elkaar collectief dit aanbod maar weigeren? Laten we ons vak, onze mensen en onze sector serieus nemen!” Zo reageerde algemeen directeur Jan van der Poel op LinkedIn op de financiële ‘steun in de rug’ die het ministerie basisscholen met werkdruk belooft. We belden hem.
Deel bericht

Politie laat jongeren meedenken over maatschappelijke vraagstukken

10.01.18
De politie begint vandaag met het werven van jongeren die gaan meedenken over maatschappelijke vraagstukken. Ze kunnen zich aanmelden voor de jongerenraad, die komend voorjaar van start gaat. Het is de bedoeling dat de raad zo'n vijftien leden krijgt.
Deel bericht

Van meisje naar jongen: zo vertel je dat aan je klas

10.01.18
Gert Bekendam helpt sinds zijn pensionering scholieren bij hun coming-out als ze besloten hebben van geslacht te veranderen. „Mijn agenda is voller dan toen ik nog werkte.”
Deel bericht

Lerarenopleidingen krimpen en verdwijnen

10.01.18
Steeds minder leraren scholen zich bij middels een lerarenbeurs van OCW. Ook verdwijnt er steeds meer aanbod van duale lerarenopleidingen. In de praktijk blijkt het lastig om een baan als leraar met een studie te combineren, blijkt uit een onderwijsarbeidsmarkt onderzoek.
Deel bericht

Regeling professionalisering muziekonderwijs op pabo’s open

10.01.18
Pabo's kunnen vanaf nu weer een aanvraag indienen bij de regeling professionalisering muziekonderwijs op pabo’s. Met deze regeling wil het Fonds bijdragen aan een duurzame verankering van goed muziekonderwijs op alle pabo’s in Nederland.
Deel bericht

'Stress houdt brein en lichaam in topconditie'

10.01.18
Gezonde stress is een bron van succes, kracht en mogelijkheden. Maar slecht gehanteerd veroorzaakt stress lichamelijke en psychische problemen. Op een goede manier met stress omgaan? Veerkracht speelt een essentiële rol, schrijft Theo Compernolle in zijn boek ‘Stress: Vriend en Vijand’.
Deel bericht

Leerling bepaalt zelf wat hij doet bij nieuwe onderwijsvorm Groevenbeek

10.01.18
De vmbo-afdeling van Christelijk College Groevenbeek in Ermelo gaat volgend schooljaar van start met een nieuw onderwijsconcept: Groevenbeek NEXT. In onderwijsland staat deze vorm van onderwijs ook wel bekend als ‘gepersonaliseerd leren’.
Deel bericht

‘Kabinet mag betalen, maar niet bepalen’

10.01.18
Het kabinet moet zich beperken tot de rol van financier en wetgever en zich niet bemoeien met de inhoud van de cao in het primair onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)