Regeldruk gegroeid: geld voor werkdruk snel nodig

15.01.18
Ondanks de acties de afgelopen jaren om regeldruk te verminderen, ervaren scholen en schoolbesturen in het primair onderwijs alleen maar meer regeldruk. Dat blijkt uit het rapport ‘Regeldruk en de Regeldrukagenda’ die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft gepubliceerd.
Deel bericht

Seksles op school, dat is vooral: jongens en meiden met elkaar leren praten

15.01.18
Jongens praten over seks met jongens, meiden praten over seks met meiden. Als daarin niets verandert, blijft iedereen hangen in dezelfde vooroordelen en flauwe grappen. Zorgen dat ze er ook onderling met elkaar over gaan praten: dat is de uitdaging waar scholen voor staan.
Deel bericht

Zelf nepnieuws maken om het daarna beter te herkennen - dat lijkt te werken

15.01.18
"De zomervakantie wordt ingekort", "Netflix verwijdert helft series", "Voedsel McDonalds vermindert het zicht". Het is nepnieuws, bedacht door een groep vwo-leerlingen uit Bilthoven. Ze vormen een trollenleger dat binnen een uur de verzinsels zoveel mogelijk moet verspreiden.
Deel bericht

Raadgedicht voor jongeren gaat voor de derde keer van start

15.01.18
22 januari 2018 start voor de derde keer Raadgedicht voor jongeren. Iedereen vanaf 14 jaar kan gratis gratis meespelen via de website www.raadgedicht.nl en via de gratis Raadgedicht app (voor iPhone en Android). Zowel scholen als individuele deelnemers kunnen meedoen.
Deel bericht

'Kinderen gezond leren eten verantwoordelijkheid van ouders'

15.01.18
Verreweg de meeste ouders (82 procent) vinden het hun eigen verantwoordelijkheid om kinderen te leren hoe ze verstandig eten.
Deel bericht

Miljoenen passend onderwijs onbenut

15.01.18
Scholen potten geld voor zorgleerlingen op. In Noord-Holland en Zuid-Holland blijven tientallen miljoenen euro’s op de plank liggen, bestemd voor het passend onderwijs. Minister Arie Slob van onderwijs gaat de scholen dwingen tot meer openheid over de bestedingen met ingang van 2019.
Deel bericht

Kinderartsen: verbied verkoop pepdrankjes aan kinderen

15.01.18
Kinderartsen pleiten voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Bij veel jonge patiënten die zich melden met klachten als rusteloosheid, moeheid en hartritmestoornissen, blijkt de pepdrank de boosdoener.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)