Decentraal onderwijsbeleid. Is dat wel een goed idee?

12.01.18
De Onderwijsraad pleit voor een grotere vrijheid voor gemeenten op onderwijsgebied. Bezint eer ge begint, waarschuwt Ronald Kox. Decentralisatie heeft de cultuureducatie bepaald geen goed gedaan. De kansenongelijkheid is er groter door geworden.
Deel bericht

Tel vogels met de klas

12.01.18
Help ook mee vogels tellen! Op vrijdag 26 januari kunt u met de hele klas aan de slag. Zet de voedertafel klaar op het schoolplein, hang een vetbol op en omcirkel de datum in uw agenda! Tel met de klas een half uurtje, geef uw telling door aan Vogelbescherming en help zo mee met het grootste natuuronderzoek in Nederland: de Nationale Tuinvogeltelling.
Deel bericht

Het ANWB Kinderfietsenplan

12.01.18
Wist je dat 61.000 kinderen in Nederland onder de armoedegrens leven? Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. ANWB wil deze kinderen aan een fiets helpen. Het ANWB Kinderfietsenplan doneert een veilige fiets aan kinderen van 10 - 18 jaar.
Deel bericht

Opinie | Na drie jaar matching is het tijd om in te grijpen

12.01.18
Na drie jaar matching is het tijd om in te grijpen, schrijft Jan Bart Dekker, vader van drie kinderen, van wie een via het oude systeem is geplaatst, een met het matching­systeem en een nu in groep 8 zit.
Deel bericht

Hoe komt het dat leerlingen het niet redden op hun school?

12.01.18
Hoe komt het dat leerlingen het niet redden op de school waar ze zitten? Dat ze een stapje terug moeten doen: van VWO naar havo of van havo naar vmbo?Is het de maatschappelijke druk alleen of heeft het ook te maken met de kwaliteit van het schooladvies?
Deel bericht

Hoe word je als leraar mediawijzer?

12.01.18
Ruim 45% van de leerkrachten die afgelopen editie meededen aan de MediaMasters Game gaven na afloop aan interesse te hebben in bijscholing over mediawijze onderwerpen. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, en hen zelf de tijdrovende zoektocht te besparen, gingen we op zoek naar beschikbaar lesmate...
Deel bericht

Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten

12.01.18
Werkend Nederland heeft moeite met de planning. Meer dan de helft van de werknemers (55 procent) kan zijn taken niet altijd binnen de beschikbare tijd uitvoeren. Ook valt op dat medewerkers de planning nauwelijks bespreken met hun manager.
Deel bericht

Alle scholen Den Haag moeten klimaatneutraal worden

12.01.18
Den Haag wil dat alle 230 schoolgebouwen vóór 2040 energieneutraal worden. Met een gezamenlijk vloeroppervlak van 600.000 m2 verbruiken de scholen (basis- en voortgezet onderwijs) nu zo'n 6 miljoen kubieke meter gas en 18 miljoen kilowattuur elektriciteit.
Deel bericht

Ouders betalen steeds meer aan de basisschool

12.01.18
Het basisonderwijs wordt duurder. Ouders geven elk jaar meer uit aan schoolreisjes en andere extra activiteiten voor hun kinderen op de basisschool. In 2006 moesten ouders nog gemiddeld per kind 38 euro per jaar betalen, in 2016 was dat 61 euro.
Deel bericht

Pesters populairder op middelbare school dan op de basisschool

12.01.18
Op de middelbare school zijn leerlingen die pesten populairder dan op de basisschool. Dit blijkt uit onderzoek van gedragswetenschapper Loes Pouwels onder meer dan 2000 middelbare scholieren en 500 basisscholieren. Ze promoveert op 18 januari aan de Radboud Universiteit.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)