Slob: transparantie over geld zorgleerlingen moet beter

16.01.18
Onderwijsminister Slob voelt er niets voor om de financiële reserves bij samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs aan banden te leggen. Wel vindt hij dat de verantwoording en transparantie moeten worden verbeterd.
Deel bericht

Iedereen kan nu uitvinden bij de Uitvindfabriek in Breda

16.01.18
De Uitvindfabriek in de voormalige snoepfabriek De Faam in Breda, bij het NS-station, gaat nu ook open voor het publiek, voor kinderen en gezinnen. De Uitvindfabriek is in mei 2017 geopend voor het basisonderwijs en in de maanden erna ook voor het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Pabo moet tientallen studenten weigeren ondanks lerarentekort

16.01.18
Terwijl het lerarentekort in Rotterdam angstaanjagende proporties dreigt aan te nemen, is de stad tientallen nieuwe juffen en meesters misgelopen. Dat komt door één regeltje.
Deel bericht

'Positie Papiaments verslechtert'

16.01.18
Het gaat niet goed met de Papiamentse taal in het Nederlands Koninkrijk. Dat stelt Ruben Severina, voorzitter van de Papiamentse taalstichting Splika. Sinds Bonaire een bijzondere gemeente is van Nederland (2010), lijkt het Nederlands te domineren op het eiland en de positie van het Papiaments te verslechteren, aldus Severina.
Deel bericht

Roddelen en buitensluiten: pesters populairder op middelbare school

16.01.18
Leerlingen die pesten op de middelbare school zijn populairder dan die op de basisschool. Dit blijkt uit onderzoek van gedragswetenschapper Loes Pouwels van de Radboud Universiteit. "Ze hebben een hogere positie in de groep."
Deel bericht

Opinie | Het echte probleem op school? Slaafse docenten

16.01.18
Niet de hoge werkdruk of de slechte beloning is waar het aan schort in het basisonderwijs, stelt Dirk van den Hoven in een ingezonden stuk. Het zijn de docenten die niet zelf denken, maar slaafs alle regeltjes en protocollen volgen.
Deel bericht

Dubbele Mata Hari warmt Haagse politici op voor Fries jubeljaar

16.01.18
Niet één, maar liefst twee Mata Hari’s warmen de politici in Den Haag dinsdagmiddag op voor Culturele Hoofdstad 2018. En de periode daarna.
Deel bericht

'Scholieren vinden Duits leuk maar niet zo nuttig’

16.01.18
De Duitse les op school is veranderd. Waar oudere generaties vaak nog denken aan de naamvallen en de ‘Aus-bei-mit-nach-seit-von-zu’-rijtjes, maken scholieren van nu bijvoorbeeld videoclips, kijken films en leren over Duitse eetgewoonten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)