Vooraanstaande technische opleidingen in Europa nemen ‘Iedereen kan programmeren’ van Apple op in studieaanbod

19.01.18
Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat 70 (universitaire) opleidingen in Europa ‘Iedereen kan programmeren’ in hun curriculum hebben opgenomen. Apple heeft dit uitgebreide programma opgezet om ervoor te zorgen dat iedereen kan leren hoe je apps bouwt.
Deel bericht

Beslisboom Verduurzaming bestaande scholen PO en VO

19.01.18
De Beslisboom Verduurzaming Scholen helpt schoolbesturen om een aanpak te kiezen voor verduurzaming van hun (bestaande) schoolgebouw(en), en geeft inzicht in de benodigde investering, financieringsopties en uit- en aanbestedingsprocedures.
Deel bericht

Tentoonstelling over 200 jaar onderwijsverslagen in Tweede Kamer

19.01.18
In 1817 verscheen het eerste onderwijsverslag. Over de twee eeuwen die volgden, is van17 januari tot en met 1 maart de tentoonstelling ‘Dit heilzaam toezigt, 200 jaar onderwijsverslag’ te zien in de Statenpassage van het Tweede Kamergebouw. Eerder was het Onderwijsmuseum in Dordrecht gastheer van deze tentoonstelling.
Deel bericht

Bevorderen van moreel gedrag vermindert pesten

19.01.18
Door moreel gedrag van basisschoolkinderen aan te moedigen, wordt pesten in de klas verminderd. Dat concludeert Dorinde Jansma uit haar onderzoek, waarop zij op 25 januari promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Deel bericht

Subsidie aanvragen? Enkele mogelijkheden op een rij

19.01.18
Scholen en hun besturen kunnen jaarlijks aanspraak maken op diverse subsidies of andere bijdragen. Een greep uit de mogelijkheden.
Deel bericht

Hoe betaal je werkdrukverlaging? 'Simpel: we maken keuzes'

19.01.18
“Er wordt veel naar Den-Haag gewezen en dan met name naar de euro’s”, vindt meerschools directeur Bart van der Ent. Op LinkedIn pleit hij voor meer zelfreflectie in het onderwijs. “Alleen geld lost het probleem niet op. Daar is lef voor nodig.”
Deel bericht

Slob kritisch over 'dure' uitzendbureaus in onderwijs

19.01.18
Minister Slob is kritisch over uitzendbureaus die leraren in het basisonderwijs relatief hoge salarissen betalen. In antwoord op vragen van SP-Kamerlid Kwint noemt hij dat geen wenselijke ontwikkeling.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)