Wie snapt nog wat scholen bedoelen?

20.01.18
‘Het flexrooster geeft ons de mogelijkheid om differentiatie, remediëren, verrijking, activerende werkvormen, mentorbegeleiding en leren studeren te bundelen tot een compleet geïntegreerd didactisch concept voor al onze leerlingen.’
Deel bericht

Minder plofklassen op basisscholen, maar bonden nog lang niet tevreden

20.01.18
De klassen op basisscholen zijn gemiddeld kleiner geworden en ook het aantal plofklassen daalt licht. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het ministerie van Onderwijs. Maar onderwijsbonden zetten hun vraagtekens bij de cijfers. "Het gaat helemaal nog niet de goede kant op."
Deel bericht

Duitse scholen stoppen lastige kinderen in zware zandvesten

20.01.18
Kinderen die niet stil te krijgen zijn, mogelijk omdat ze ADHD hebben, krijgen op sommige Duitse scholen een zwaar vest aan gevuld met zand. Zo gaat hun energie zitten in bewegen en worden ze makkelijker hanteerbaar.
Deel bericht

Jachtseizoen van scholen is geopend: pas op dat je niet wordt misleid

20.01.18
De jacht van middelbare scholen op nieuwe leerlingen is volop begonnen. En dat jagen op leerlingen, gebeurt steeds professioneler. Ouders zijn dus gewaarschuwd: kies bewust en laat je niet te veel verleiden door mooie praatjes.
Deel bericht

Houd schoolvak Frans in ere en maak het aantrekkelijker

20.01.18
Als brug naar de mediterrane wereld en als alternatief voor de dominante Angelsaksische cultuur zijn Frankrijk en het Frans van belang voor Nederlanders, betoogt Marjolijn Voogel.
Deel bericht

Claim van twee ton tegen iPad-schoolbestuur De Hond

20.01.18
DUO vordert ruim twee ton onderwijsgeld terug van het voormalige schoolbestuur van Maurice de Hond. Het bestuur ontving na de sluiting van de Amsterdamse Steve Jobsschool De Voorsprong nog negen maanden bekostiging. Dat geld - €207.738,34 - wil DUO terug.
Deel bericht

Onderwijsonderzoek is een ambacht

20.01.18
Voor de Kennisportal Onderwijsonderzoek van NRO schreef Dick van der Wateren een reflectie op kennisbenutting. Het stuk verscheen op 9 december op de site van het Blogcollectief Onderwijs Onderzoek getiteld Wat hebben we aan onderwijsonderzoek. Het NRO vroeg Didactief een reactie op Dicks stuk te geven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)