Aantal leerlingen in het speciaal onderwijs stijgt licht, maar daalt in het voortgezet speciaal onderwijs

05.02.18
Na een jarenlange daling is het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs in 2017 weer licht gestegen met 700 leerlingen. Het aantal leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs is gedaald met bijna 200 leerlingen
Deel bericht

3,5 miljoen kijkers voor De Luizenmoeder, komt er een NPO 3-record?

05.02.18
De vierde aflevering van de serie De Luizenmoeder heeft gisteravond bijna 3,5 miljoen kijkers getrokken. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). De komische serie over een basisschool vestigt daarmee mogelijk een kijkcijferrecord voor tv-zender NPO 3 en Nederland 3 over de afgelopen twintig jaar.
Deel bericht

Groepsgrootte basisonderwijs stabiel

05.02.18
Zoals elk jaar is ook in 2017 onderzoek gedaan naar de gemiddelde groepsgrootte in het basisonderwijs. In januari 2018 stuurde minister Slob een brief over de uitkomsten aan de Tweede Kamer. De gemiddelde groepsgrootte is al een aantal jaren vrijwel stabiel. Ook in 2017 is er nauwelijks iets veranderd.
Deel bericht

Teun van de Keuken start school in Amsterdams tuinhuis

05.02.18
Presentator Teun van de Keuken heeft een particuliere school opgericht in een tuinhuisje in Amsterdam. Met de actie wil hij aantonen hoe makkelijk het is om een eigen school te beginnen.
Deel bericht

KNAW: ‘Nederland heeft dringende behoefte aan taalbeleid’

05.02.18
We moeten verstandiger en efficiënter omgaan met de talen in ons land, en daar heldere keuzes bij maken. Nederland is een meertalige samenleving geworden en daar is beleid voor nodig, schrijft de KNAW in het verschenen rapport Talen voor Nederland.
Deel bericht

'Meer kinderen naar speciaal onderwijs, ondanks wetgeving'

05.02.18
Het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs stijgt, hoewel het de bedoeling is dat kinderen met een beperking zoveel mogelijk naar het regulier onderwijs gaan.
Deel bericht

Niet minder, maar juist méér kinderen gaan naar speciaal onderwijs

05.02.18
Vier jaar na invoering van de Wet passend onderwijs is er een groei van het aantal leerlingen in speciaal basisonderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)