Kamer wil opheldering over onderbetalen leraar

05.04.18
De Tweede Kamer wil dat minister Arie Slob (Basisonderwijs) zo snel mogelijk tekst en uitleg komt geven over de salarisafspraken voor leerkrachten in het basisonderwijs. De leraren krijgen nog altijd te weinig betaald, terwijl er jaren geleden miljoenen beschikbaar zijn gesteld om daar iets aan te doen.
Deel bericht

Functiemix - Waarom de doelstelling niet gehaald wordt

05.04.18
De discussie over het niet halen van de doelstellingen van de functiemix suggereert onterecht dat het achterblijven van lerarensalarissen in het primair onderwijs te wijten is aan onwil van schoolbesturen. Daarmee reageert de PO-Raad op berichtgeving over de functiemix in de krant en op sociale media.
Deel bericht

Lerarentekort - Kun je dan nog eisen stellen aan de identiteit?

05.04.18
Je bent al blij als je een leerkracht kunt aannemen, in deze tijd van lerarentekort. Kun je dan nog eisen blijven stellen aan de identiteit van medewerkers? Ja, zegt Paul de Jong, stafmedewerker P&O en momenteel Interim bestuurder van de Stichting PCPO Capelle-Krimpen.
Deel bericht

Privacy onderzoek Landelijk Ouderpanel: ouders bang voor ‘digitaal spoor’ van kind

05.04.18
Ouders maken zich zorgen om de beveiliging van de gegevens van hun kind door anderen. Ze weten niet hoe er met gegevens en foto’s van hun kinderen op internet en sociale media omgegaan wordt. Dit blijkt uit het privacy onderzoek dat is uitgevoerd onder het Landelijk Ouderpanel.
Deel bericht

Geen maximum in lumpsum voor uitzendkrachten

05.04.18
Schoolbesturen worden niet gebonden aan een maximum dat ze mogen uitgeven aan uitzendkrachten. Een motie daartoe van de SP en de PvdA in de Tweede Kamer is verworpen.
Deel bericht

Leraar onderbetaald: salarisafspraken basisschool niet nageleefd

05.04.18
Leraren op de basisschool worden massaal onderbetaald. Nieuwe cijfers tonen aan dat zo’n 18.000 docenten onterecht in de laagste loonschaal zitten. Dat is tegen alle afspraken met schoolbesturen in.
Deel bericht

Baby voor de klas leert kinderen sociale vaardigheden

05.04.18
Een baby in de klas moet kinderen op school sociale vaardigheden bijbrengen. De klassenbaby’s zijn al een succes in het buitenland. De methode komt nu ook naar Nederland.
Deel bericht

Kinderen kunnen niet meer fietsen

05.04.18
Veilig Verkeer Nederland (VVN) maakt zich ernstig zorgen dat kinderen steeds minder vaak leren fietsen. Met name in grote steden zijn veel meisjes en jongens die geen tweewieler bezitten en er dan ook niet op kunnen rijden.
Deel bericht

Wettelijke plicht diagnostische toets geschrapt

05.04.18
Ook de Eerste Kamer is akkoord gegaan met het schrappen van de wettelijke bevoegdheid om een diagnostische toets te verplichten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)