Minister Slob: Uitgefloten om cadeau van 100 miljoen

07.04.18
„Ik ben waarschijnlijk de eerste minister die werd uitgefloten toen hij een paar honderd miljoen euro meebracht”, zei minister Slob van basis- en voortgezet onderwijs en media zaterdagmorgen tijdens de jaarvergadering van de reformatorische scholenorganisatie VGS.
Deel bericht

Opinie | Laat jonge kinderen spelen; schools leren schaadt hun ontwikkeling

07.04.18
Eén soort opvang voor alle peuters is alleen een goed idee als de nadruk niet op leren ligt, aldus Sieneke Goorhuis-Brouwer, emeritus hoogleraar spraak- en taalstoornissen bij kinderen.
Deel bericht

Ontwikkelgroep meertaligheid van start

07.04.18
Op 4 april was het zover: acht enthousiaste deelnemers meldden zich voor het eerst voor de ontwikkelgroep meertaligheid. De intentie van deze groep is mooie en bruikbare materialen ontwikkelen.
Deel bericht

'Pestprotocol schept schijnveiligheid'

07.04.18
Een pestprotocol schept schijnveiligheid. Als een school dat protocol maar kan afvinken, dan bestaat het gevaar dat de oren en ogen voor pesten worden gesloten en blijkt zo’n protocol een wassen neu
Deel bericht

Als zij-instromer al na 5 weken voor de klas: is dat oplossing lerarentekort?

07.04.18
Voor veel scholen is het een dagelijkse worsteling om voor elke klas een docent te krijgen. Er is een schreeuwend tekort aan leraren. Directrice Anneke Belder van de Paus Joannesschool in Rotterdam zit voor de maand april met de handen in het haar. "Er is echt crisis."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)