Islamitisch onderwijs in Rotterdams jasje

06.04.18
Vrijdag is het nieuwe gebouw van het Avicenna college in Rotterdam officieel geopend. De instelling voor islamitisch voortgezet onderwijs is gehuisvest in een gerenoveerd en uitgebreid schoolgebouw uit de jaren vijftig in Zuid.
Deel bericht

Actie ´Geef een prentenboek cadeau´ is gestart

06.04.18
Het prentenboek van 2018 is Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram. Nu voor 2 euro in de boekhandel.
Deel bericht

Media Ukkie Dagen van start met nieuwe onderzoeksresultaten Iene Miene Media 2018

06.04.18
45% van de ouders denkt dat het leerzaam is wanneer hun kind zelfstandig filmpjes kijkt op de smartphone of tablet, terwijl dat niet zo is. Dit blijkt uit het jaarlijkse Iene Miene Media 2018 onderzoek* dat bij de start van de Media Ukkie Dagen 2018 is gepresenteerd.
Deel bericht

Surinames nieuwe minister van Onderwijs wil betere resultaten zien

06.04.18
De nieuwe minister van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, Lilian Ferrier, wil het basisonderwijs tot prioriteit maken. De komende tijd zal een belangrijk deel van het beleid gericht zijn op dit deel. Er gaat te veel fout. De school- en examenresultaten laten te wensen over. Dat zal drastisch moeten veranderen.
Deel bericht

Zorgen over 'digi-peuters': kleintjes swipen erop los

06.04.18
Vier op de tien vaders en moeders vinden het lastig om het tabletgebruik van hun allerkleinste kinderen in de hand te houden. Ze hebben moeite hun kinderen achter de schermen vandaan te krijgen en laten de kleintjes te vaak alleen kijken.
Deel bericht

Beoordeling leerresultaten basisscholen soepeler bij veel leerlingen die extra aandacht nodig hebben

06.04.18
Vanaf april 2018 heeft de onderwijsinspectie meer mogelijkheden om bij de beoordeling van leerresultaten van basisscholen rekening te houden met de aanwezigheid van veel leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)