Kennis over de hersenontwikkeling van kinderen belangrijk voor het onderwijs

10.04.18
Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van hersenen van volwassenen. Maar hoe zit het met het brein van kinderen? En hoe speel je daar als leerkracht of intern begeleider of gedragsspecialist op in?
Deel bericht

Congres over hoogbegaafdheid: The world of gifted

10.04.18
Novilo presenteert: ‘The World of the Gifted’. Het laatste nieuws over onderzoek én praktijk van hoogbegaafdheid.
Deel bericht

John Stuiver van Wageningen Universiteit (WUR) wint GIS Pro Award

10.04.18
John Stuiver, onderwijs en onderzoeksmedewerker van de Wageningen Universiteit heeft tijdens de Esri GIS Tech 2018 uit handen van Joris Bak van Esri Nederland de GIS Pro Award gekregen. De award is een bekroning voor de jarenlange inzet van John Stuiver voor de ontwikkeling van het GIS-onderwijs in Nederland.
Deel bericht

Kinderen krijgen buiten les

10.04.18
Kinderen van meer dan 2300 basisscholen gaan dinsdag de klaslokalen uit en krijgen les in de buitenlucht. Ze doen dat tijdens de Nationale Buitenlesdag die Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) hebben georganiseerd.
Deel bericht

Groeiende groep ouders laat intelligentie kind testen na 'te laag' schooladvies

10.04.18
Ouders die vinden dat hun kind een te laag schooladvies krijgt voor de middelbare school grijpen steeds vaker naar het wapen van de intelligentietest. Lerarenvakbond CNV Onderwijs reageert fel: "Respecteer de professionaliteit van docenten."
Deel bericht

Ouders denken ten onrechte dat hun jonge kind reclame herkent

10.04.18
45 procent van de ouders denkt dat het leerzaam is wanneer hun kind (onder de zes jaar) zelfstandig filmpjes kijkt op de smartphone of tablet, terwijl dat niet zo is. Ook denkt ruim vier op de tien ouders (44 procent) dat hun kind reclame op het scherm herkent. Dat blijkt uit het jaarlijkse Iene Mie...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)