Vmbo-scholieren '50 procent opgelucht' na gesprek met minister Slob

26.06.18
Zo'n vijftig scholieren van het VMBO Maastricht hebben een gesprek gehad met minister Slob. Met spandoeken en ruim 21.000 handtekeningen kwamen ze vandaag naar Den Haag. Zij krijgen geen diploma, terwijl ze wel zijn geslaagd voor het centraal eindexamen.
Deel bericht

VO-raad neemt initiatief tot onafhankelijk onderzoek naar kwaliteit schoolexamen

26.06.18
Naar aanleiding van de grote problemen rond de examenpraktijk op twee vmbo-scholen in Maastricht roept de VO-raad zijn leden op om kritisch te kijken hoe de schoolexamens in de eigen school/scholen zijn georganiseerd.
Deel bericht

Moet er een bewegingstoets komen in het basisonderwijs?

26.06.18
Ambassadeurs van de sport, zoals bondscoaches Ronald Koeman en Sarina Wiegman en schaatstrainer Jac Orie roepen op om kinderen te toetsen op bewegingsvaardigheid.
Deel bericht

PO-Raad: Schoolbesturen buitenspel zetten is slecht idee

26.06.18
De PO-Raad vraagt zich af welk probleem D66 wil oplossen met het buitenspel zetten van schoolbesturen bij het organiseren van goed onderwijs. Het voorstel dat D66-Kamerlid Paul van Meenen hiertoe doet, is bovendien gestoeld op onjuistheden.
Deel bericht

Sprankje hoop voor VMBO’ers

26.06.18
De 354 leerlingen van het VMBO Maastricht die vorige week te horen kregen dat hun eindexamens ongeldig waren verklaard, mogen hopen dat ze toch nog geslaagd zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)