PvdA-senator onder vuur om VMBO-debacle Maastricht

29.06.18
De bestuursvoorzitter van Limburgs VO, waar ook het omstreden VMBO Maastricht onder valt, staat onder druk om op te stappen.Volgens Onderwijsminister Slob kan hij bestuurder André Postema, die ook fractievoorzitter is voor de PvdA in de Eerste Kamer, niet wegsturen. Dat is aan de Raad van Toezicht van de scholenkoepel. ,,Ik probeer me te beheersen. Dat zegt denk ik genoeg."
Deel bericht

Tessa (17) slaagde, zakte en is nu tóch geslaagd: 'Wat een opluchting'

29.06.18
Twee weken geleden dacht de jonge Westervoortse havoleerlinge al dat ze geslaagd was. Maar twee uur later bleek dat ze toch was gezakt. De school had haar 4,3 voor scheikunde verwisseld met de 6,3 van een klasgenootje.,,Als ik wiskunde zou herkansen en een 7,0 in plaats van een 6,6 zou halen, dan zou ik alsnog slagen. Maar ik heb een 7,5 gehaald. Ik ben daar heel blij mee.’’
Deel bericht

Examendrama op het Vreewijk Lyceum: leerlingen massaal gezakt

29.06.18
Tientallen leerlingen van het Vreewijk Lyceum in Rotterdam zijn gezakt voor hun eindexamens, vermoedelijk doordat ze op school niet goed zijn voorbereid. Zij moeten het jaar overdoen. ,,Er is iets he-le-maal fout gegaan.” Vast staat dat velen de juiste stof niet beheersten tijdens de examens.
Deel bericht

Focus op Geschillencommissie Passend Onderwijs

29.06.18
Het verdient aanbeveling naar exclusiviteit van de Geschillencommissie Passend Onderwijs (GPO) te streven, door de weg naar het College voor de Rechten van de Mens en de klachtencommissies af te snijden. Dit advies staat in het rapport De zorgplicht in passend onderwijs en de juridische handhaving daarvan.
Deel bericht

Meisjes slagen met iets hoger eindcijfer dan jongens

29.06.18
In het schooljaar 2016-2017 was het gemiddelde eindcijfer van geslaagden bij de meisjes hoger dan bij de jongens, meldt het CBS. De cijfers waren gemiddeld het hoogst op het vwo, met gemiddeld een 6,9 voor de meisjes en een 6,8 voor de jongens. Op de havo en het vmbo-g en –k waren deze het laagst. Op al deze niveaus haalden de meisjes een 6,6 en de jongens een 6,5.
Deel bericht

Versterkte samenwerking met PO-Raad en VO-raad

29.06.18
VOS/ABB en de andere profielorganisaties hebben met de PO-Raad en VO-raad afspraken gemaakt om hun samenwerking bij strategische vraagstukken te versterken. Gestreefd wordt naar afstemming van standpunten richting politiek en samenleving en het naar buiten brengen daarvan. Onderkend wordt dat belangenafwegingen soms niet tot consensus zullen leiden.
Deel bericht

College buigt zich over vraag of school Downkind mag weigeren

29.06.18
Mag een school kinderen met Down weigeren? Donderdag diende een zaak over een school bij het College voor de Rechten van de Mens. Het document is het schoolondersteuningsprofiel uit december 2016: 'Voor kinderen met het syndroom van Down geldt dat een grote meerderheid van het team aangeeft deze kinderen niet de begeleiding te kunnen bieden die zij nodig hebben.
Deel bericht

Eerste Hulp bij Thuiszitten: 4000 kinderen met autisme zitten gedwongen thuis

29.06.18
Naar schatting vierduizend kinderen met autisme tussen de 4 en 18 jaar zitten gedwongen thuis, omdat ze geen passend onderwijs krijgen. Dat moet veranderen, zegt Monique Post van de stichting Vanuit autisme bekeken (VAB).
Deel bericht

Kamerleden zetten vraagtekens bij vuurspringtraditie vrije school

29.06.18
Kamerleden hebben hun twijfels bij de vuurspringtraditie op vrije scholen. Vorige week liep een leerlinge van Vrije School Michaël in Zwolle hierbij tweede- en derdegraads brandwonden op. Nagenoeg alle vrije scholen doen mee aan de vuurspringtraditie tijdens het Sint Jansfeest. Het vuurspringen is een moedsproef voor leerlingen van de vrije school.
Deel bericht

Schoolbesturen stemmen in met cao-akkoord primair onderwijs

29.06.18
De leden van de PO-Raad hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor de CAO PO 2018. Ruim 88 procent van de leden is positief over het akkoord. Verschillende vakbonden maken bekend dat hun achterbannen instemmen met het akkoord. De cao wordt daardoor maandag 2 juli definitief getekend. Daarmee worden de salarisverhogingen voor alle medewerkers op 1 september van kracht.
Deel bericht

Onderwijsinspectie en schoolleiding wisten van problemen met schoolexamens VMBO Maastricht

29.06.18
Zowel de onderwijsinspectie als de schoolleiding van het VMBO Maastricht was al in november 2016 op de hoogte van problemen rond de schoolexamens. De ouders van zeker vijftien leerlingen hebben toen meerdere klachten ingediend bij de school ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)