Schoolbesturen buitenspel zetten is slecht idee

27.06.18
De PO-Raad vraagt zich af welk probleem D66 wil oplossen met het buitenspel zetten van schoolbesturen bij het organiseren van goed onderwijs. Het voorstel dat D66-Kamerlid Paul van Meenen hiertoe doet, is bovendien gestoeld op onjuistheden.Doe een parlementair onderzoek naar de toereikendheid van de bekostiging. Daar hebben we al zo vaak om gevraagd’’, zei Den Besten al eerder dit jaar.
Deel bericht

Kleuters hebben steeds meer zelfbeheersing

27.06.18
Kleuters van nu kunnen een snoepje beter laten liggen dan die van veertig jaar geleden. Hoe komt dat?
Deel bericht

Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend

27.06.18
Volgens 25.000 stemmende kinderen in Nederland zijn De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (Terra-Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel en Het leven van een loser 11 – Drie keer niks (De Fontein) van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018.
Deel bericht

Laurent (8) is geslaagd voor het gymnasium

27.06.18
Laurent van 8 is zo ontzettend slim dat hij nu al zijn middelbare school-diploma heeft gehaald. Terwijl zijn leeftijdsgenootjes nog gewoon in groep 4 zitten, slaagde Laurent al voor het gymnasium.
Deel bericht

'Busstaking geen reden voor verzuim op school'

27.06.18
De landelijke staking in het streekvervoer woensdag, donderdag en vrijdag is geen legitieme reden voor leerlingen om lessen te missen. Dat stelt de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, de VO-raad.
Deel bericht

Leerling VMBO Maastricht krijgt halfjaar de tijd om examen te repareren

27.06.18
De eindexamencijfers die leerlingen voor het centraal examen op het VMBO Maastricht hebben gehaald blijven geldig tot 1 januari 2019. Leerlingen krijgen daarmee de tijd om hun schoolexamens te repareren. Daardoor kunnen zij hopelijk alsnog een diploma halen, schrijft minister Slob (Onderwijs) in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Brandwondencentrum verbijsterd over vuurspringen: 'Dit is vragen om problemen'

27.06.18
Hoe veilig en verstandig is het vuurspringen, de traditionele schoolafsluiting van Vrije Scholen? Een leerlinge van de Vrije School Michaël in Zwolle liep tweede- en derdegraads brandwonden op bij het Sint Jansfeest. Vrije scholen zelf zien geen probleem. Tot verbazing van het Brandwondencentrum Beverwijk.
Deel bericht

Leerplicht versus luxeverzuim: stiekem eerder op vakantie

27.06.18
Vanaf 7 juli hebben de eerste scholieren alweer officieel zomervakantie. Het zuiden van Nederland krijgt dan als eerste regio vrij. Maar wat als je nou al een paar dagen eerder op vakantie wil? Om de file te ontwijken? Of omdat een vlucht twee dagen eerder de helft goedkoper blijkt te zijn? Wat dan?
Deel bericht

Donderdag nachtdebat over examendebacle VMBO Maastricht

27.06.18
De Tweede Kamer debatteert donderdag over het debacle op VMBO Maastricht. Opmerkelijk detail: het debat begint pas om 23.00 uur, wat garandeert dat het sowieso nachtwerk wordt voor de Kamerleden. Uit de Kamer was brede steun voor de aanvraag van het debat en ook werd al duidelijk dat het zou worden gehouden voor het zomerreces van de Kamer, dat eind volgende week begint.
Deel bericht

Investeren in jonge kind loont

27.06.18
“Er is veel te weinig aandacht voor het preventief bijsturen van ongewenst gedrag op jonge leeftijd”, vindt prof. dr. Bram Orobio de Castro. “Bovendien is dit vooral kindgericht, terwijl de hulpverlening bij jonge kinderen juist via de ouders moet verlopen. Preventie is ten onrechte een ondergeschoven kindje.”
Deel bericht

Leraar krijgt bij hulp aan zorgleerlingen te weinig steun

27.06.18
Leraren in het primair onderwijs vinden dat ze onvoldoende tijd en faciliteiten krijgen om de juiste ondersteuning te bieden aan zorgleerlingen. Ruim 90 procent van de ondervraagde leraren geeft dit aan een enquête van de AOb.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)