Overzicht: Zo presteert jouw middelbare school (N-NL)

30.06.18
Veel mensen kijken naar het gemiddelde examencijfer van een school om te beoordelen hoe goed een school presteert. Maar er zijn ook andere manieren om een school te beoordelen. Ook het aantal leerlingen dat zonder vertraging het examen haalt, zegt iets over hoe een school het doet. RTV Noord zette deze resultaten van verschillende scholen in onze provincie eens op een rij.
Deel bericht

Grote zorgen basisscholen om VMBO Maastricht

30.06.18
Basisscholen in Zuid-Limburg maken zich grote zorgen over de gang van zaken bij de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO, waaronder het in opspraak geraakte VMBO Maastricht valt. Er zijn al ideeën om zélf voortgezet onderwijs te gaan opzetten in Maastricht ...
Deel bericht

Leerkrachten in het basisonderwijs

30.06.18
Dit artikel in de CBS-reeks Statistische Trends geeft een overzicht van een aantal relevante ontwikkelingen omtrent leerkrachten in het basisonderwijs, bv. Hoe groot is de werkdruk onder leraren en hoe verhoudt die zich tot de werkdruk onder andere werknemers? Is er sprake van een toename in het ziekteverzuim onder leerkrachten? Hoe groot zijn de loonverschillen tussen het BaO en andere sectoren?
Deel bericht

Kleinste school van Nederland blijft tóch nog een jaar open

30.06.18
OBS Genne, de kleinste openbare basisschool van Nederland, gaat nog een jaar door. Hoewel er nog geen tien leerlingen over zijn, geeft het bestuur van stichting Op Kop gehoor aan de wens van enkele ouders om de meer dan 250 jaar oude school in Hasselt niet per direct op te doeken. Het is dit wettelijk verplicht, omdat de sluiting te laat is aangemeld.
Deel bericht

'Bestuurstaken? Ik moet er niet aan denken. De schoolleider is geen bedrijfsleider’

30.06.18
Onze bestuurder stelt kritische vragen, maar dat levert goede dialogen op waardoor we zelf ook steeds kritisch blijven op dat wat we doen. Op onze scholen hebben we mede daardoor een goede kwaliteitscultuur. We spreken elkaar aan en ons bestuur creëert de ruimte die we nodig hebben om ons te kunnen ontwikkelen. We krijgen kaders, maar onze scholen zijn geen eenheidsworst.
Deel bericht

Scholieren staan stil bij de verhalen achter de foto's van World Press Photo

30.06.18
Scholen uit het voortgezet onderwijs bezoeken de World Press Photo-tentoonstelling in Zutphen. De leerlingen van middelbare scholen in Zutphen krijgen een les fotojournalistiek waarin ze stilstaan bij de verhalen achter de foto's. Ze leren hoe een persfoto nieuws kan vertellen en wat ook over het belang van persvrijheid wordt gediscussieerd. Daarna bezoeken ze met hun groep de tentoonstelling.
Deel bericht

Susan Smit roept kinderen op om kinderzwerfboeken te lezen

30.06.18
Met een grote koffer vol kinderzwerfboeken werd schrijfster en BookSpot ambassadeur Susan Smit met gejuich ontvangen op basisschool De Kinderboom te Amsterdam. Zij las voor in groep 4 uit Dolfje Weerwolfje en deelde aan ieder kind een kinderzwerfboek uit. Meer dan 160 blije kinderen gingen naar huis met een leuk boek. Dit stimuleert hen om in de zomervakantie boeken te blijven lezen.
Deel bericht

Groningen Digital City zoekt Codebuddies voor meiden in het voortgezet onderwijs

30.06.18
Nog altijd zijn het voornamelijk jongens die na hun middelbare school kiezen voor een ICT-opleiding. Maar voor de ICT-arbeidsmarkt en voor de pluriformiteit van de sector zou het goed zijn als meer meiden voor een carrière in de IT zouden kiezen. "Maar dan zullen we ze veel eerder moeten zien te enthousiasmeren voor het vakgebied dan we nu doen”
Deel bericht

'Vmbo-scholen hadden de exameneisen moeten en kunnen weten'

30.06.18
De twintig scholen hadden van de nieuwe regels moeten weten, zegt Jan van Nierop van Stichting Platforms VMBO. Docenten en schoolleiding hadden de exameneisen kunnen en moeten weten, het is uitgebreid met ze gecommuniceerd. Aan de nieuwe regels in de wet is niets mis en op de meeste plaatsen gaat het ook gewoon goed."
Deel bericht

20 vmbo-scholen overtreden examenregels door verwarring keuzevak

30.06.18
Zo hebben vmbo-leerlingen op twintig scholen meegedaan aan het centraal examen, terwijl ze volgens de regels bij voorbaat al gezakt waren. Dertig leerlingen bleken namelijk een te laag cijfer voor een keuzevak te hebben gehaald.Minister Slob heeft voor deze groep een 'hardheidsclausule' gebruikt, hierdoor mochten de gedupeerde leerlingen toch een herexamen voor dat keuzevak doen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)