De 9 ontdekkingen van deze week

13.08.18
Elke week zetten wij de leukste, grappigste en interessantste ontdekkingen van de afgelopen week voor je op een rij. Met deze week o.a.: De helft van de kinderen heeft in het zwembad last van jongeren; Sam is pas 5 jaar en heeft het record voor rode-rijden op een schaap; De nieuwe Winnie de Poeh-film is verboden in China.
Deel bericht

Nanne (10) wordt altijd jongen genoemd terwijl ze meisje is

13.08.18
Stel je voor: je loopt als meisje in een kledingwinkel en er wordt tegen je gezegd: 'je zit verkeerd, je moet naar de jongensafdeling'. Nanne van 10 heeft dat vaak meegemaakt. Ze is een meisje, maar door haar korte haar en stoere kleding denken mensen vaak dat ze een jongen is. En dat zit haar behoorlijk dwars.Nanne is superfan van voetbalster Shanice van de Sanden. Die heeft ook kort haar.
Deel bericht

Bussum: Elan-school gaat gebouw brede school verlaten

13.08.18
Het vertrek heeft te maken de groter wordende toestroom van leerlingen. De Elan-school, een school voor speciaal onderwijs, begon twee jaar geleden met acht klassen aan de Lange Heul. De school heeft de gemeente gevraagd nog eens acht groepen te mogen huisvesten.
Deel bericht

Een oplossing voor het lerarentekort? 'Verplaats de school naar de leraar'

13.08.18
Het aantal leraren is ongelijk verdeeld over Nederland. Wat valt daaraan te doen? Drie deskundigen doen een aantal suggesties voor een oplossing.“Wat sowieso niet werkt is dat er nu onderlinge concurrentie bestaat tussen scholen”, zegt hoogleraar arbeidsmarkt Frank Cörvers.Om het levensonderhoud voor leraren in een dure stad mogelijk te maken, zou een soort Randstadstoeslag moeten bestaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)