Nieuwe tv-serie met kinderen in een asielzoekerscentrum

11.08.18
Voor de meeste kinderen is het normaal om veel leuke dingen te doen tijdens de vakantie, maar voor kinderen in een asielzoekerscentrum is dat anders. Voor hen zitten vakanties en leuke uitjes er niet in. In een azc in Oisterwijk is dat even anders. Daar is een filmploeg om een nieuwe tv-serie op te nemen. Veel kinderen uit het asielzoekerscentrum spelen een kleine rol.
Deel bericht

Koning opent gerechtsgebouw in Breda

11.08.18
Koning Willem-Alexander opent vrijdag 14 september het nieuwe gerechtsgebouw in Breda. Het thema van de officiële opening is ‘Opvoeding van de jeugd in de rechtsstaat en de rol van de instituties hierbij’. De Koning woont een zitting bij die wordt nagespeeld door leerlingen uit de tweede klas van het Stedelijk Gymnasium uit Breda.
Deel bericht

Van video-editor naar leraar: 'In het onderwijs kun je écht verschil maken'

11.08.18
Ook video-editor Eric Bloot (39) laat zich omscholen. Vanaf 20 augustus begint Eric aan een zij-instroomtraject. Als leraar kun je echt verschil maken. Ik vind het een waardevoller beroep dan video's monteren. In Rotterdam-Zuid, waar ik ga lesgeven, heb je ook veel probleemgevallen. Dan komt er ook nog een pedagogische verhaal bij kijken."
Deel bericht

Kamer zeer bezorgd over Turkse weekendscholen

11.08.18
De Tweede Kamer is zeer verontrust door het bericht dat de Turkse overheid bezig is om weekendscholen op te zetten voor jonge Turken in Nederland. Coalitiepartner CDA en oppositiepartij SP spreken eveneens van een zorgelijke ontwikkeling. Kinderen mogen niet met de rug naar de Nederlandse samenleving worden opgevoed, zegt een woordvoerder van de CDA-fractie.
Deel bericht

Turkije gaat weekendscholen financieren in Nederland

11.08.18
De Turkse overheid is bezig met het opzetten van weekendscholen in verschillende landen, waaronder Nederland.De klassen op de scholen moeten uit minimaal 15 en maximaal 25 leerlingen bestaan. De kinderen moeten minimaal 32 weken de vakken volgen, en niet langer dan 40 weken.
Deel bericht

Een pleegkind in de klas

11.08.18
Uit onderzoek van Daisy Smeets blijkt dat veel leraren de juiste kennis en ondersteuning missen als er een pleegkind in de klas komt. Met de website raadpleeg.org hoopt ze dit te veranderen.Haar is gebleken, dat leraren behoefte hebben aan ondersteuning, zowel inhoudelijk als praktisch. Veel uitdagingen waar leraren mee te maken krijgen, zijn terug te leiden naar hechtingsproblematiek.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)