Canon van Meppel moet permanente plek krijgen in basisonderwijs

10.08.18
Historica Garry Wiersema werkt aan de Canon van Meppel. Niet voor een boek of film, nee, voor lesmateriaal op de Meppeler basisscholen. Voor generatie op generatie. Voordat het doceren en vertalen naar de leerlingen begint, doet Garry Wiersema veldonderzoek en spit ze archieven door. In het Drents Archief in Assen pluist ze uit waar alle veldnamen vandaan komen.
Deel bericht

Meisjes leren sneller nieuwe dingen dan jongens

10.08.18
Meisjes tussen de 8 en 12 jaar oud kunnen beter nieuwe dingen aanleren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Jongens hebben, stellen de onderzoekers, meer begeleiding en uitleg nodig als er iets nieuws wordt geïntroduceerd.kinderen van hoger opgeleide ouders presteren beter dan leerlingen wiens ouders een wat lagere opleiding hebben genoten.
Deel bericht

Alleen het westen komt leraren tekort, de rest van het land heeft er meer dan genoeg

10.08.18
Het tekort aan basisschoolleraren verschilt sterk per regio. In het westen zijn meer banen dan leerkrachten, en in het noorden, oosten en zuiden van het land is dat precies andersom. In en om Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben scholen de meeste.problemen om leraren te vinden. Naarmate de afstand tot die steden groter wordt, is het gemakkelijker om vacatures op te vullen.
Deel bericht

'Haast maken met app-verbod op de fiets'

10.08.18
In september gaat een nieuwe overheidscampagne over het gebruik van de smartphone in het verkeer van start. Als het aan Veilig Verkeer Nederland en Vereniging Verkeersslachtoffers ligt, komt er een app-verbod voor fietsers. CDA’er von Martels kan zich hierin vinden en hoopt dat de ministerhaar wetsvoorstel dat zo’n verbod in werking stelt, snel indient.
Deel bericht

Welke scholier maakt het mooiste portret van een oudere?

10.08.18
Maak een zo mooi mogelijk portret van een oudere, zo luidt de opdracht van het Nationaal Ouderenfonds aan scholieren in heel Nederland. De eerste 15 klassen die zich aanmelden krijgen voor elke leerling een gratis canvas doek. En onder álle deelnemende basisscholen wordt een masterclass schilderen verloot. Natuurlijk mogen de ouderen die model staan mee op reis ....
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)