Geschiedenisonderwijs gaat leven bij koppeling heden-verleden

28.10.18
Leerlingen in het VO gaan de relevantie van geschiedenis meer inzien als er een koppeling met het heden wordt gemaakt. Leraren zagen dat de betrokkenheid en de motivatie van de leerlingen erdoor worden vergroot. Dat blijkt uit onderzoek van Dick van Straaten. Leerlingen in de onderbouw begrijpen niet waarom ze zoveel moeten leren over mensen ‘die toch allemaal al dood zijn’
Deel bericht

Deze maand veel eenmalige uitkeringen

28.10.18
In het primair onderwijs krijgen leerkrachten deze maand een fijn nettobedrag aan incidentele uitkeringen. Het bedrag kan oplopen tot meer dan duizend euro bij een voltijdbaan. Pak je salarisstrook erbij, want dit is de maand dat alle afspraken uit de nieuwe cao-po -waarvoor we hebben gestaakt- op jouw loonstrook zijn te zien.
Deel bericht

Wiskunde verharrypotteren werkt niet

28.10.18
Kort na elkaar publiceerde de nog piepjonge filosoof Stefan Buijsman twee boeken over ‘de wondere wereld van de wiskunde’: een voor volwassenen en een voor kinderen. Beiden beogen wiskunde aantrekkelijk maken voor een doelgroep die zou worden afgeschrikt door ‘saaie formules’ en ‘ingewikkelde berekeningen’.
Deel bericht

De 9 ontdekkingen van deze week

28.10.18
Elke week zetten wij de leukste, grappigste en interessantste ontdekkingen van de afgelopen week voor je op een rij. Met deze week o.m.: Steeds meer kinderen gaan een jaar op wereldreis; Deze robotkatten maken ouderen blij en Freek Vonk is nu ook een rapper.
Deel bericht

Les: Kinderen op de vlucht

28.10.18
Voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 heeft UNICEF een nieuwe digiles ontwikkeld. Hierin leren de leerlingen over leeftijdgenoten op de vlucht voor oorlog of geweld. Met veel foto's, video's en interactieve onderdelen, zodat kinderen zich goed kunnen inleven.
Deel bericht

Taalvaardige kleuter wordt minder snel afgewezen

28.10.18
Afgewezen worden door klasgenootjes begint al op jonge leeftijd. In de kleuterklas valt veertien procent van de kinderen buiten de groep. Op deze leeftijd spelen communicatieve vaardigheden een belangrijke rol bij sociale afwijzing, zo toont onderzoek van Femke van der Wilt aan.
Deel bericht

Schoolontbijt: een feestje voor iedereen

28.10.18
Ook dit jaar maken we van gezond ontbijten weer een feestje. Voor zo'n half miljoen kinderen op duizenden scholen en honderden stadhuizen. Van 5 tot en met 9 november. Met een lekker en gevarieerd ontbijtpakket, vrolijke placemats en klassenposters, grappige doeboekjes, leuk lesmateriaal, bijzondere ontbijtontmoetingen en steun aan de stichting Kinderpostzegels.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)