Verbetertraject bij Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs na diplomacrisis VMBO Maastricht

15.12.18
Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, het ministerie van OCW, de Inspectie van het Onderwijs, de VO-raad en lokale overheden slaan de handen ineen om de onderwijskwaliteit op een vijftal locaties van LVO te verbeteren. Een team deskundigen ondersteunt de scholen hierbij. Het nieuwe bestuur van LVO laat zich bovendien bijstaan door ervaren onderwijsbestuurders.
Deel bericht

Minister wil verkeersveiligheid rondom scholen vergroten

15.12.18
Het autoluw maken van de schoolomgeving, omdat het goed is voor de verkeersveiligheid rondom scholen. De omgeving van scholen veiliger maken voor fietsers en lopers. Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat onderzoeken op welke wijze lopen en fietsen naar school onderdeel kan gaan worden van het programma Gezonde School.
Deel bericht

Psychologie als schoolvak is broodnodig in deze tijd van burn-outs en depressies [Opinie]

15.12.18
Meer dan 25 jaar geef ik in examenklassen een jaarcursus psychologie. Leerlingen nemen enthousiast deel aan de lessen. Waarom? Ten eerste: het gaat om een kennisdomein dat ze zo nog niet eerder hebben gehad. Ten tweede: meer dan enig ander vak gaat dit over henzelf en over hun plaats in sociale verbanden. Ik vraag mij af waarom psychologie als vak niet gegeven wordt in het VO
Deel bericht

Gratis Toolbox Mensenrechten op School

15.12.18
Scholen kunnen de Toolbox Mensenrechten op School bestellen. Er is zo veel vraag naar deze Toolbox, dat inmiddels de tweede druk eraan komt. De toolbox bevat informatie over hoe mensenrechten en kinderrechten vorm kunnen krijgen in het schoolbeleid en de klas. Het gaat onder andere over burgerschap, pesten, radicalisering en inspraak van leerlingen.
Deel bericht

Hafid Draoui uit Hulst is de beste leraar van Zeeland 2018

15.12.18
De docent Frans van het Reynaertcollege in Hulst ontving vrijdag de PZC-wisselbokaal in de kantine van de school. Draoui kreeg ruim de helft van de bijna achtduizend stemmen. Leerlingen van het Reynaertcollege nomineerden hun docent, omdat hij ‘verschrikkelijk goed les geeft’, en altijd vrolijk is.
Deel bericht

Life College wint wedstrijd om gezonde schoolmaaltijd

15.12.18
De koppeling van vmbo en mbo betaalde zich uit: de Schiedamse onderwijsinstelling Lentiz Life College won in een wedstrijd van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de prijs voor beste uitwerking.De wedstrijd is in het leven geroepen om een antwoord te vinden op de vraag hoe meer jongeren aan een gezondere en duurzamere schoolmaaltijd te krijgen.
Deel bericht

Onderwijsinspectie: Zeven afdelingen Limburgse scholenkoepel zijn zwak

15.12.18
Zeven afdelingen van de Limburgse scholenkoepel LVO zijn "zwak". Het gaat onder meer om de locaties van VMBO Maastricht, die eerder dit jaar in het nieuws kwamen. Dat concludeert de Inspectie voor het Onderwijs in vrijdag gepubliceerde rapporten. De Inspectie is zelf ook tekortgeschoten.
Deel bericht

Jubileum basisonderwijs voor hoogbegaafden wordt gevierd met scheurkalender

15.12.18
Het basisonderwijs voor hoogbegaafden in Dronten bestaat tien jaar. Daarom heeft de Christiaan Huygensschool een scheurkalender gemaakt. De kalender staat vol wetenswaardigheden en verhaaltjes over en van kinderen met hoogbegaafdheid.‘Wij vinden het één van onze taken om de kennis over hoogbegaafdheid en hoe daarmee om te gaan bij kinderen, te verspreiden.
Deel bericht

Robbe vertelt dat hij homo is en gaat viral

15.12.18
Robbe van 12 vertelde gisteravond zijn ouders voor het eerst dat hij op jongens valt. Dat was een spannend en belangrijk moment voor hem. Vanochtend vertelde hij erover op de radio. Hij kreeg veel reacties op dat gesprek. Robbe zei dat hij heel blij is en opgelucht dat hij er nu eindelijk eerlijk over kan zijn.
Deel bericht

Onderwijsraad: segregatie op scholen neemt toe

15.12.18
De scheiding tussen jongeren uit verschillende sociale groepen op scholen is te groot geworden. Jongeren leren daardoor niet goed hoe ze met verschillen en andersdenkenden moeten omgaan. "Het onderwijs kan hierdoor maar beperkt bijdragen aan sociale samenhang in de samenleving."
Deel bericht

Inspectie had eerder kunnen ingrijpen bij VMBO Maastricht

15.12.18
Over de inspectie oordeelt de ADR (Auditdienst Rijk) dat signalen van ouders over de misstanden op het VMBO Maastricht niet goed zijn behandeld. Door die signalen had de inspectie kunnen vermoeden dat er van alles mis was bij de schoolexamens. Verder worden vraagtekens gezet bij de beslissing om alle eindexamens ongeldig te verklaren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)