Leerlingen jongerenrechtbank beëdigd

17.12.18
Leerlingen van rsg Wiringherlant worden komende woensdag door de rechtbank in Alkmaar beëdigd als lid van de jongerenrechtbank op school. Met de installatie van de jongerenrechtbank is Wiringherlant een van de vijf scholen in Nederland die deelnemen aan een pilotproject waarbij jongerenrechters zelf recht spreken over zaken die bij hen op school zijn voorgevallen.
Deel bericht

Leerlingen organiseren in druk examenjaar eerste scholierenconferentie in Apeldoorn, over... stress

17.12.18
Zo'n 650 Apeldoornse leerlingen dompelen zich maandag een dag onder in de stress. Dat doen ze tijdens de eerste Apeldoornse scholierenconferentie, die wordt georganiseerd door examenleerlingen. Voor leerlingen die al over naar het volgende jaar bedacht ik dat we iets konden organiseren waarmee zij zich de laatste maanden van het schooljaar goed bezig konden houden.
Deel bericht

School pindakaasvrij om allergische kinderen goed idee?

17.12.18
Een school in België werd vorige week per direct pinda- en notenvrij omdat als een leerling ermee in aanraking komt, het fataal kan zijn. Het leidde tot zowel verontwaardiging en bewondering, ook in Nederland. Gaat de maatregel te ver? Het is effectiever om een goed 'allergie-beleid' te voeren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)