Bijna halve ton voor Esdal Klazienaveen

24.12.18
Esdal College Klazienaveen krijgt 48.000 subsidie van Fonds voor cultuurparticipatie voor de ontwikkeling van nieuwe leerlijnen in het project ‘Kijk wijzer, word wijzer’. Vanuit een landelijke regeling kunnen vmbo-scholen extra subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van nieuwe kunst en cultuur projecten.
Deel bericht

8 Tips om straf te geven tijdens de les

24.12.18
Over straffen zijn de meningen verdeeld. De een zweert bij strafregels, de ander heeft het uitgangspunt dat een conflict het beste zonder straffen kan worden opgelost, omdat dit voor iedereen als een overwinning wordt ervaren. Zorg in ieder geval dat je consequent straft, dus ken je eigen methode en houd je aan je eigen regels.
Deel bericht

Ouders: ‘Snoepautomaat moet weg uit de school’

24.12.18
Snoepautomaten moeten uit scholen verdwijnen. Dat vindt een overgrote meerderheid van ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit een peiling door Informatiepunt Ouders en Onderwijs in opdracht van het televisieprogramma Kassa. In ruim twee derde van de scholen in het VO staat nog een snoepautomaat, meldt Kassa.
Deel bericht

De Lingeborgh introduceert tussenjaar als opstapje naar brugklas

24.12.18
Het tussenjaar is een extra jaar tussen basisschool en voortgezet onderwijs en wordt gegeven op de Lingeborgh. De basisschool draagt de kandidaten voor. Om te worden toegelaten moet een leerling minimaal een vmbo-tl advies hebben. Maar ook met een vwo-advies kun je er terecht. Het tussenjaar is dus beslist geen zorgklas.
Deel bericht

Scholen: ‘Los crisis rond schoolexamens niet op met nieuw ‘systeempje’’

24.12.18
Waar het feitelijk om gaat bij toetsen is: Goed onderwijs. En de term ‘goed onderwijs’ komt in dat hele rapport twee keer voor.” We moeten dus éérst met elkaar de discussie voeren: wat is goed onderwijs, wat is de rol van de professional en wat is dan goed toetsen?
Deel bericht

Basisscholen Oldambt brengen kerstbezoek aan Grundschule Bunde

24.12.18
Leerlingen van groep 6 van obs Drieborg en obs Houwingaham (Bad Nieuweschans) zijn vrijdag op bezoek geweest bij hun Duitse leeftijdsgenootjes van de Grundschule in Bunde. De kinderen van obs Drieborg hebben wekelijks Duitse les van ‘Duitse juf’ Franzis Pranger-Wiese. Daarnaast doen beide scholen mee aan het EDR-project Vroege buurtaal
Deel bericht

Met passie werken aan het onderwijs van morgen

24.12.18
De ontwikkelteams van leraren en schoolleiders die samen werken aan bouwstenen voor nieuwe kerndoelen, gaan de laatste fase in. In 2019 zit hun werk erop en is het aan de Tweede Kamer om nieuwe kerndoelen vast te stellen. De kunst is om scholen handvatten te geven, zonder te veel in te vullen wat ze moeten doen. (reactie minister op advies Onderwijsraad in kader)
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)