ICT-chaos bij overheid dupeert leerlingen van groep 8

23.12.18
Het dupeert kwetsbare basisschoolleerlingen dat de digitale versie van de eindtoets dit schooljaar niet beschikbaar is. De digitale centrale eindtoets is namelijk ingericht om aan alle specifieke onderwijsbehoeften te voldoen. Omdat de computer zich aanpast aan het niveau van de deelnemers profiteren daarvan niet alleen de leerlingen voor wie leren lastig is maar ook de heel slimme kinderen.
Deel bericht

Afval op school, hoe pak je dat aan?

23.12.18
Met het tweejarig leerprogramma Afval op School helpen we scholen met afvalscheiding en afvalpreventie. Zo is er vaak niemand die verantwoordelijk is voor het afvalbeleid op school, is het lastig om gewenst gedrag onder leerlingen en medewerkers te stimuleren of werken bestaande regelingen niet altijd mee. Om scholen hierbij te helpen hebben we diverse gratis tools ontwikkeld.
Deel bericht

Ruim 15.000 kinderen minder gepest in primair onderwijs

23.12.18
De PO-Raad is verheugd dat het veiligheidsgevoel op scholen hoog is. In 2018 voelt zo’n 97% van de leerlingen in het PO zich veilig, tegenover 94% van het personeel. Daarnaast valt op dat het aantal pestgevallen op scholen tussen 2016 en 2018 met 15.000 leerlingen is gedaald. Wél is duidelijk dat LHBT-personeel in het PO zich door de jaren heen minder veilig voelt dan niet LHBT-personeel.
Deel bericht

Lerarenromans zijn vaak aanklacht tegen onderwijsvernieuwing

23.12.18
Het beeld dat van leraren wordt geschetst in romans doet hun imago weinig goed. Dat concludeert Ton Bastings, docent aan het Koning Willem I College in Den Bosch, die op dit onderwerp promoveerde. Ze hebben bijv. vaak grote persoonlijke problemen. Het zijn ook boeken waarin onderwijsvernieuwing centraal staat, want die vernieuwingen hangen volgens mij samen met de statusdaling van het beroep.
Deel bericht

Mulier Instituut: bewegen en sport vmbo blijft achter bij landelijke norm

23.12.18
Binnen alle onderwijsstromen van het VO is er meer aandacht nodig voor les in bewegen en sport. Het lesaanbod op de theoretische/gemengde leerweg blijft achter bij de gehanteerde landelijke norm. Vmbo-leerlingen zijn ook buiten school minder actief. Bij de helft van de vo-scholen hebben leerkrachten lichamelijke opvoeding te maken met motivatieproblemen bij leerlingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)