5 tips voor de veiligheid op school

21.12.18
Als school neem je natuurlijk een ontzettend grote verantwoordelijkheid op je: honderden kinderen moeten gezond, gelukkig en vooral veilig zijn op jouw school. Maar wat kun je nu doen om de veiligheid op school op peil te houden, of zelfs te verdedigen? Je leest het hier.
Deel bericht

Provincie betaalt mee aan busreis van school naar het museum

21.12.18
Zeeuwse leerlingen kunnen voortaan minstens één keer per jaar naar het museum, dankzij een bijdrage van de provincie. Het dagelijks provinciebestuur trekt voortaan jaarlijks 80.000 euro uit voor een proef om bussen te laten rijden tussen scholen en musea. Het idee is dat leerlingen van basisscholen en middelbare scholen zo meer te weten komen over de omgeving waarin ze leven
Deel bericht

Digitale eindtoets afnemen? Zo maak je in 2019 de juiste keuze

21.12.18
De digitale adaptieve Centrale Eindtoets van het CvTE is in 2019 niet beschikbaar voor scholen. Betekent dit nu dat jouw school de digitale eindtoets niet meer kan afnemen? Zeker niet. Drie andere leveranciers, AMN, Diataal en A-Vision bieden een omgeving om de eindtoets digitaal en adaptief af te nemen. In dit artikel lees je meer over het kiezen van de juiste eindtoets
Deel bericht

Onderwijsminister wijst nieuwe school in Nederweert af

21.12.18
Minister Slob heeft de aanvraag voor een nieuw Kindercentrum Meegroeischool in Nederweert afgewezen. Vanuit de behoefte van onze kinderen zijn wij bezig met het opstarten van een nieuwe bijzondere basisschool in Nederweert. Het moest een school worden waar kinderen op een natuurlijke manier gaan leren vanuit intrinsieke motivatie en op eigen tempo.
Deel bericht

Gedupeerde vmbo-examenleerlingen in Maastricht krijgen goedmakertje

21.12.18
De ruim 300 leerlingen aan vmbo's in Maastricht van wie afgelopen juni de eindexamens ongeldig werden verklaard, krijgen van hun school en scholenkoepel LVO een goedmakertje.Het goedmakertje komt in de vorm van een bioscoopbon. Deze brief en het presentje kunnen niet goedmaken wat er is gebeurd, dat begrijpen wij heel goed.
Deel bericht

Project Leren verbeteren succesvol

21.12.18
Afdelingen in het voortgezet onderwijs die onvoldoende of zeer zwak zijn, verbeteren snel met het traject ‘Leren verbeteren’. Onderzoek naar de effecten van dit verbetertraject wijst dit uit. Succesfactoren zijn onder meer: snel starten met verbeteren, duidelijkheid over het begrip ‘onderwijskwaliteit’ en goed onderwijskundig leiderschap.
Deel bericht

Tweede Kamer legt nadruk op onderwijstoezicht en schaalgrootte in debat VMBO Maastricht

21.12.18
In het Alg. Overleg lieten alle fracties en de bewindslieden zich lovend uit over de gezamenlijke inzet om er voor te zorgen dat alle gedupeerde leerlingen van VMBO Maastricht alsnog een volwaardig diploma zouden behalen. Maar: is de kloof tussen ‘schoolbord en schoolbestuur’ niet te groot geworden en hebben bestuurders wel zicht op de onderwijskwaliteit?
Deel bericht

Schoolbestuurder Huub Hovens over doordecentralisatie: ‘Bedenk goed hoever je wilt gaan’

21.12.18
Steeds vaker kiezen schoolbesturen en gemeenten voor doordecentralisatie van onderwijshuisvesting: meer zeggenschap voor schoolbesturen over de ‘eigen’ gebouwen. Deze week sluit de gemeente Venlo een overeenkomst met de po-schoolbesturen. Vijf vragen hierover aan schoolbestuurder Huub Hovens van stichting Kerobei.
Deel bericht

Oproep Mark Rutte om meer uren te gaan werken

21.12.18
Premier Mark Rutte heeft in de talkshow van Jeroen Pauw gezegd dat het goed zou zijn als er in het onderwijs minder parttime wordt gewerkt. Op die manier kunnen volgens hem de leraren zelf het lerarentekort tegengaan. De oproep van Rutte is niet nieuw. Ook minister Slob schreef eerder al dat een verhoging van de deeltijdfactor een manier kan zijn om het lerarentekort tegen te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)