Zeeuwse basisscholen dreigen anderhalf miljoen euro mis te lopen

10.02.19
Het Zeeuwse basisonderwijs dreigt met anderhalf miljoen euro te worden gekort. Geld dat bedoeld is voor extra onderwijs aan leerlingen met een achterstand. Het gaat om kinderen van wie ouders laagopgeleid zijn. Daarvoor is de zogeheten gewichtenregeling in het leven geroepen. Volgens de laatste berekening lijkt er meer geld naar de problematiek in de randstad te gaan.
Deel bericht

Voorlezen aan Daantje, de voorleeshond

10.02.19
Daantje de voorleeshond komt naar de Bibliotheek Achterhoekse Poort. De hond, een Saarlooswolfhond, laat zich graag voorlezen door kinderen, en is daarvoor getraind. Het doel van deze nieuwe activiteit is het leesplezier bij kinderen te bevorderen. Zowel kinderen die al lol hebben in lezen als kinderen die het moeilijk vinden om voor te lezen, kunnen zich inschrijven.
Deel bericht

Scholen worstelen met anonieme Instagramaccounts vol hotties

10.02.19
Anoniem foto’s van klasgenoten sturen naar een Instagrampagina waar de ’knapste’ scholieren worden verzameld. Pagina’s met ’grappen’ over de school en docenten. En beeldmateriaal dat zonder toestemming op het internet wordt geslingerd. Het zijn verschijnselen waar middelbare scholen in de Noordkop mee in de maag zitten.
Deel bericht

Fabrikant: Stints gaan voor nieuwe schooljaar de weg weer op

10.02.19
Nog voor het nieuwe schooljaar moeten alle 3000 Stints worden aangepast om weer terug op de weg te kunnen. De fabrikant van de Stints heeft zijn klanten een brief gestuurd waarin hij zijn plannen bekendmaakt. Hij wil alle Stints laten vallen binnen het nieuwe toelatingskader voor bijzondere bromfietsen. Het ministerie werkt op dit moment aan dat nieuwe toelatingskader
Deel bericht

Whatsappjes tikken goed voor schrijfvaardigheid

10.02.19
Jongeren die op een actieve manier sociale media gebruiken, scoren hoger op schoolse schrijftaken. Maar jongeren die vooral veel berichtjes ontvangen hebben juist een slechtere schrijfvaardigheid. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.
Deel bericht

Jongeren zijn best bereid te praten, daar is geen camera voor nodig

10.02.19
"Ik zou me ook heel erg belazerd voelen. Er wordt gevraagd om aan iets leuks mee te doen en dan blijkt dat daar een dubbele bodem in zit. Dat vind ik enorm respectloos richting de leerlingen en docenten", zegt hoogleraar Pedagogiek Micha de Winter naar aanleiding van de ophef die is ontstaan op een middelbare school in Veenendaal.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)