Docent van het jaar: ‘Ze zijn heel mondig. En hun leven is volwassener’

14.06.19
Lucelle Deneer (45), docent van het jaar, ziet zichzelf als ondernemer en haar leerlingen als klanten. „Als ik winst wil behalen, moet ik zijn waar zij rondhangen. Facebook was mijn klaslokaal.” Een dag per week werkt ze thuis aan de ontwikkeling van een telefoon-app voor examenleerlingen. Ze vroeg en kreeg daarvoor subsidie en begeleiding van het Lerarenontwikkelingsfonds.
Deel bericht

Eerste acht scholen krijgen subsidie voor schoolplein toegekend

14.06.19
De ingediende plannen omvatten allerlei leuke, speelse en avontuurlijke elementen, zoals wadi's voor het afgekoppelde regenwater waar ook volop in gespeeld kan worden via stapstenen of -paaltjes. Of gebiedjes die ingericht worden als een speel 'jungle' of 'savanne'. En meerdere scholen hebben ook een soort buitenklas of tribune in hun ontwerp staan.
Deel bericht

Aantal ww-uitkeringen leraar basisonderwijs loopt hard terug

14.06.19
In maart dit jaar stonden er bij uitkeringsinstantie UWV 1351 ww-uitkeringen voor leraren basisonderwijs geregistreerd. Twee jaar geleden, in maart 2017, waren dat er nog 2740. Het hoogtepunt de afgelopen zeven jaar lag in september 2015 op 6070 ww-uitkeringen. De zomermaanden springen er elk jaar opnieuw uit doordat er dan een sterke stijging is van het aantal nieuwe aanvragen.
Deel bericht

Chemokuren en eindexamen krijgen 16-jarige Tessa niet klein

14.06.19
De 16-jarige Tessa heeft een bewogen jaar achter de rug. Ze hoorde dat ze kanker had, vond haar droom, haalde haar eindexamen vmbo-t én ze genas. Net als heel schoolgaand Nederland zit Tessa vol zenuwen te wachten op de uitslag. Het duurt te lang, zegt ze tegen haar moeder. Intussen nadert minister Slob samen met Tessa’s mentor en de coördinator van het Maris College het huis van de familie.
Deel bericht

Vrije School winnaar Groenste Idee van Almelo

14.06.19
De leerlingen van de Vrije School zijn winnaar van het Groenste Idee van Almelo. Ze ontvingen een cheque van 2.000 euro, waarmee ze hun plannetje nu kunnen realiseren. We waren verrast door de uitgewerkte modellen, de school is duidelijk begaan met 'groen' en integreert dit in het onderwijs. En wat ons zeer aansprak was dat de kinderen actief betrokken worden bij het natuuronderwijs.
Deel bericht

De gestage opmars van het tijdelijke contract

14.06.19
Een vaste aanstelling is nog altijd de norm, maar tijdelijke contracten zijn al jaren bezig aan een gestage opmars. In het PO is die groei sterker dan in het VO en MBO. Simpel gezegd: tijdelijk is iedereen die in loondienst is van het schoolbestuur, maar geen vast contract heeft. Het vaste contract is nog altijd de norm in het primair onderwijs. Negen op de tien leerkrachten is in vaste dienst.
Deel bericht

Honderd procent score op twee scholen in Enschede: iedereen is geslaagd

14.06.19
Een perfecte score voor het Greijdanus College en het Corylus College in Enschede. Maar liefst 100 procent van de eindexamenleerlingen op de Enschedese vestigingen kreeg woensdag goed nieuws en is dus geslaagd voor de eindexamens.
Deel bericht

Onderwijs anders organiseren? Eerst goede visie!

14.06.19
Het anders organiseren van het onderwijs vereist om te beginnen een goede visie. Daarnaast moet er voldoende tijd en draagvlak onder het personeel voor zijn. Dat blijkt uit een verkenning die het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds Voion in het VO heeft laten uitvoeren. Met een andere organisatie van het onderwijs willen scholen hun leerlingen beter voorbereiden op de toekomst.
Deel bericht

Leerlingen Calvijn College Amsterdam weten nog steeds niet of ze geslaagd zijn

14.06.19
Leerlingen van het Calvijn College in Amsterdam weten nog niet of ze geslaagd zijn. Woensdagavond kregen ze te horen dat ze minimaal nog een dag moeten wachten op de uitslag. Een woordvoerder laat weten dat de leerlingen nog niet zijn gebeld. Dat komt door "onvoorziene problemen van administratief-technische aard", aldus de school op de website.
Deel bericht

Mooiste foto komt van Metzo-leerling

14.06.19
De Metzo College leerling Marijn Beretta (13) uit Doetinchem heeft de fotowedstrijd gewonnen die door de Onderwijsraad was uitgeschreven in verband met het honderdjarig jubileum. Marijn maakte de winnende foto met een mobieltje. Zijn 'echte fototoestel' was thuis.Als prijs krijgt Marijn, samen met veertien andere leerlingen van het Metzo College een masterclass fotografie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)