Vader stapt naar rechter voor iq-test. Is zoiets te voorkomen?

29.08.19
Het antwoord is nee. Het is nooit voor 100% te voorkomen. U kunt proberen om een rechtszaak te voorkomen door duidelijk te blijven communiceren met ouders en alle afspraken schriftelijk vast te leggen. Maar dan nog kunnen ouders het niet eens zijn met het standpunt van de school en dan staat het hen vrij om het geschil aan een rechter voor te leggen.
Deel bericht

Ouderbijdrage vragen? Lees eerst dit nog even

29.08.19
De meeste scholen vragen jaarlijks bij de start van het nieuwe schooljaar om een vrijwillige bijdrage van ouders. Eind november stelde de PO-Raad met haar leden en Ouders & Onderwijs hiervoor een richtlijn op. Drie vragen hierover. Waarom vragen scholen überhaupt een ouderbijdrage? De vrijwillige ouderbijdrage is bedoeld om bijv. schoolreisjes en vieringen van te betalen.
Deel bericht

Nieuw: WOII wandeling voor scholen langs ‘oorlogsgebieden’ in Zwolle

29.08.19
Speciaal voor leerlingen uit de hoogste klassen van het BaO en voor klassen van het VO is er een aangepaste versie gemaakt van de ‘Oorlog in Zwolle’ wandeling. Aan de hand van het verhaal van Dolf en Saartje wordt het verhaal van Zwolle in de oorlog voor kinderen en jongeren inzichtelijk gemaakt. Scholen kunnen zich aanmelden via de Stadkamer. https://stadkamer.nl/
Deel bericht

Zij-instromers balen van onprofessionele schoolcultuur

29.08.19
Zij-instromers in het VO lopen nogal eens aan tegen wat zij beschouwen als een onprofessionele schoolcultuur. Wat het meest treft, is het gevoel van boundary crossing dat zij-instromende leraren kunnen hebben. Wat sommigen heel erg tegenviel was de schoolcultuur, die niet professioneel is, de ellenlange vergaderingen, een dorpsgevoel, collega’s die dingen beloven maar dat niet doen.
Deel bericht

Alarmerende daling kennis van grammatica bij scholieren

29.08.19
De kennis van zinsontleding en -functies onder eindexamenscholieren in Nederland en Vlaanderen is de afgelopen tien jaar flink achteruitgegaan. Onderzoekers van de Un-Gent spreken zelfs van een alarmerende daling.Het goede nieuws is dat het spellingniveau vrijwel gelijk is gebleven. Het idee dat door al het appen, twitteren enz. leerlingen niet meer op spelling letten klopt dus niet.
Deel bericht

Update lesmateriaal Social media analyse in het Hoger Onderwijs

29.08.19
Voor docenten in het Hoger Onderwijs is de speciale lesmodule Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs ontwikkeld. Deze zomer heeft de lesmodule een update gekregen met actuele cases van o.a. Dotan, Olcay Gulsen en Heel Holland Bakt. Docenten kunnen deze vernieuwde lesmodule in hun colleges gebruiken en kunnen op 5 september een gratis webinar over het lesmateriaal volgen en vragen stellen.
Deel bericht

Kinderen werken als journalist voor regionale omroep

29.08.19
Een eigen krant maken of leuke videoreportages en foto's over jouw buurt. Dat doen kinderen van basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch. En dat gaat lekker; de kinderen mochten zelfs een eigen reportage maken voor de regionale zender Omroep Brabant! De gemeente wil dat nu ook andere scholen zo'n project gaan doen.
Deel bericht

Laat leerlingen actief met een tekst bezig zijn, in plaats van die eindeloze vragen

29.08.19
Zorg dat kinderen plezier krijgen en houden in lezen, dat is de beste manier om de leesvaardigheid te bevorderen. Schaf dus die nutteloze vragenreeksen af, bepleiten Erika Welgraven (uitgever) en Bert de Vos, neerlandicus en onderwijsadviseur. We straffen leerlingen nog te vaak af om hun leeskeuzes Leesvaardigheid trainen we vaak alleen met vragenreeksen bij teksten.
Deel bericht

Prijs de Boekensleutel voor kinderboek van Ted van Lieshout

29.08.19
Kinderboekenschrijver Ted van Lieshout krijgt de Boekensleutel, een prijs voor jeugdliteratuur. De schrijver ontvangt de onderscheiding voor zijn boek Ze gaan er met je neus vandoor. De prijs wordt sinds 1979 onregelmatig toegekend aan een bijzonder kinderboek. Het is voor het eerst sinds zeven jaar dat iemand de Boekensleutel weer krijgt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)