Amsterdam heeft nog 280 fte aan vacatures openstaan

31.08.19
Het lerarentekort in het PO en SO in Amsterdam bedraagt aan het begin van het nieuwe schooljaar 280 fulltime formatieplaatsen. Dat meldt het Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam. De scholen lossen dit volgens het BBO deels op door onbevoegde docenten voor de klas te zetten. Hiermee worden circa 220 formatieplaatsen gevuld.
Deel bericht

Lerarentekort Amsterdam blijft stijgen: wethouder spreekt van onderwijscrisis

31.08.19
Bij goed onderwijs hoort in eerste instantie een goede leraar, dat is de basis. Maar ook continuïteit, vaste leerkrachten en rust in het team zijn essentieel.” De genoemde ingrediënten voor een goed onderwijsklimaat ontbreken. Sterker: de problemen stapelen zich op. Behalve een tekort aan leraren is er een nog groter tekort aan schoolleiders.
Deel bericht

Kinderen vinden zelf dat ze te veel achter schermen zitten

31.08.19
Nederlandse kinderen zitten elke dag bijna een uur langer achter een beeldscherm dan ze zelf verstandig vinden. Dat blijkt uit onderzoek onder jongeren tussen de 10 en 22 jaar. Kinderen schatten dat ze per dag 3 uur en 20 minuten achter een laptop, tablet of telefoon doorbrengen. Terwijl ze vinden dat het eigenlijk niet meer dan 2 uur en 30 minuten moet zijn.
Deel bericht

Jongeren: Seksuele voorlichting op scholen is onvolledig

31.08.19
Seksuele voorlichting op scholen gaat vooral over voortplanting, soa’s en ongewenst zwanger raken, maar nauwelijks over het plezier in seks. Scholieren geven de lessen gemiddeld 5,8 als cijfer, in een onderzoek onder ruim 2000 jongeren van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.
Deel bericht

Grote overname in leermiddelenmarkt goedgekeurd

31.08.19
Distributeur van les- en leermiddelen Iddink Group wordt overgenomen door Sanoma Learning. Iddink Group is naast distributeur ook eigenaar van de leerlingadministratiesystemen Magister en Eduarte. Sanoma Learning is een internationaal bedrijf waar uitgeverij Malmberg toe behoort. De Autoriteit Consument & Markt gaat akkoord met de overname .
Deel bericht

Subsidiepot zij-instromers leeg

31.08.19
De aanvraag voor de subsidie zij-instroom is ‘on hold’ gezet omdat het plafond van de subsidie voor het PO is bereikt. Op scholen heeft die aankondiging voor veel onrust gezorgd. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs worden alle liggende aanvragen wel gehonoreerd. En scholen kunnen ondanks de brief gewoon aanvragen blijven indienen.
Deel bericht

Schoolleiders vinden hun beroep onaantrekkelijk

31.08.19
Het tekort aan schoolleiders in het PO neemt op korte termijn fors toe. Dat ligt volgens henzelf onder andere aan de onaantrekkelijkheid van hun beroep, de arbeidsvoorwaarden en de hoge taakbelasting en verantwoordelijkheid . Uit de enquête komt naar voren dat 39 procent een tekort ervaart en dan 82 procent op korte termijn een tekort verwacht.
Deel bericht

Onderzoek NU.nl: Een op de vijf basisscholen nog op zoek naar leerkracht

31.08.19
In een onderzoek van NU.nl laat 1 op de 5 basisscholen weten op dit moment nog minstens één vacature voor een leerkracht te hebben. Ondanks de zesweekse zomervakantie is het veel schooldirecteuren niet gelukt om vóór de start van het nieuwe schooljaar hun vacatures te vervullen. Bijna 20 procent van de respondenten gaf te kennen nog op zoek te zijn naar een leerkracht.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)