Week van de Mediawijsheid 2019

04.09.19
De Week van de Mediawijsheid is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen, ouders, leerkrachten en professionals. De campagneweek wordt elk jaar georganiseerd en is met name zichtbaar in basisscholen en lokale bibliotheken. De tiende editie vindt plaats van 8 t/m 15 november 2019. Thema: Aan of uit?
Deel bericht

Oudste christelijke basisschool in Nederland bestaat 175 jaar

04.09.19
De oudste christelijke basisschool in Nederland bestaat 175 jaar. Het gaat om basisschool De Klokkenberg in Nijmegen, die in 1844 door Justinus van der Brugghen werd opgericht. Voor zijn plan moest de schoolwet uit 1806 omzeild worden en ook de provincie keurde het idee meerdere malen af. Uiteindelijk startte de school met 116 leerlingen op 6 september 1844.
Deel bericht

Rinda den Besten: Een nieuw schooljaar, maar niet voor iedereen

04.09.19
Anderhalf miljoen leerlingen zijn weer aan de slag. De één met wat meer zin dan de ander, maar binnen no-time zit iedereen er weer helemaal in. Hoewel… niet iedereen. Honderden kinderen gaan helemaal niet naar school. Anderen vallen na een slechte start alsnog uit. Omdat scholen, jeugdzorg en gemeenten het niet eens worden over de vraag of ‘het’ zorg of onderwijs is.
Deel bericht

Jongens staan na een jaar al op achterstand op het vo

04.09.19
Zeven jaar nadat ze in de brugklas zijn gestart hebben meisjes vanuit elk brugklastype gemiddeld een vo-diploma van een hoger niveau behaald dan jongens. Bij het definitieve schooladvies van de basisschool en bij de start in het VO waren er nog nauwelijks niveauverschillen tussen jongens en meisjes. Eén jaar na de start in de brugklas hebben jongens al meer vertraging opgelopen dan meisjes.
Deel bericht

Lesprogramma Asser scholen over pesten na succes verlengd

04.09.19
Ook dit schooljaar kan het interactieve lesprogramma over pesten; ‘P.E.T.S.’, weer gebruikt worden op scholen. Wegens het succes afgelopen schooljaar met acht verschillende thema’s is besloten dit schooljaar door te gaan en vier nieuwe thema’s toe te voegen. P.E.T.S is een interactief lesprogramma over pesten, bedoeld voor zowel basis- als middelbare scholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)