Doe mee aan onderzoek naar doelmatigheid en toereikendheid bekostiging

06.09.19
Schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs ontvangen begin september een uitnodiging voor een onderzoek naar de doelmatigheid en toereikendheid van de bekostiging van het funderend onderwijs. De PO-Raad roept alle schoolbesturen op om aan dit onderzoek mee te doen. Zij kunnen tot 24 september de vragenlijst invullen.
Deel bericht

Koningin Maxima lanceert lesprogramma over AI

06.09.19
Ooit was er geen internet, waren er geen mobiele telefoons en bestond Google niet. "Dat jullie denken dat jullie de hele tijd jullie moeder kunnen bellen. Dat kon ik niet toen ik opgroeide", zei koningin Máxima tegen de scholieren van basisschool De Rank in het Gelderse Toldijk. Die Nationale AI-cursus Junior is bedoeld voor kinderen van 10 tot 14 jaar oud.
Deel bericht

Pleidooi voor Nedersaksisch op basisscholen

06.09.19
Het Nedersaksisch werd in 2018 een officieel erkende taal. Hendrik Jan Bökkers uit Raalte is muzikant met lesbevoegdheid. Hij zet zich in om het Nedersaksisch ook weer in het basisonderwijs op de agenda te krijgen. ‘In veel provincies is het verdraaid handig als je het spreekt. Het doel is echt niet dat kinderen hele epistels in het Nedersaksisch kunnen schrijven.
Deel bericht

Academische Vaardigheden erkend als examenvak

06.09.19
Het ministerie van OCW heeft het vak Academische Vaardigheden van het Schoonhovens College erkend als schooleigen examenvak. De school geeft het vak Academische Vaardigheden al sinds enkele jaren in 4 vwo. De school spreekt van een unieke situatie. Het komt bijna nooit voorkomt dat een nieuw examenvak wordt erkend. Het vak is door vijf eigen docenten ontwikkeld.
Deel bericht

Speciale Jeugdjournaal-site over de bevrijding

06.09.19
Vanaf nu kun je op een speciale site van alles lezen en zien over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland.De bevrijding duurde ongeveer een jaar en was precies 75 jaar geleden. Toen was er geen vrijheid in Nederland, was er nog geen Jeugdjournaal en konden journalisten ook niet schrijven wat ze wilden. Wij wel. Daarom laten we een jaar lang zien hoe Nederland werd bevrijd.
Deel bericht

Al 40 jaar 'Hallo, met De Kindertelefoon': wat is er veranderd?

06.09.19
Het begon in 1979 met wat vrijwilligers op een zolderkamer in Amsterdam. Ze moesten kinderen een luisterend oor bieden. Vanaf dag één stond de Kindertelefoon roodgloeiend. Nu, 40 jaar later, zijn er 500 vrijwilligers op zeven locaties, is het telefoonnummer gratis, is er een forum en een veelgebruikte chat. Maar het doel van de Kindertelefoon is onveranderd.
Deel bericht

Onderwijsvernieuwing: Met uw giften kan ons onderwijs beter worden [column]

06.09.19
Van de nieuwe ‘Geefwet’, bedoeld voor particulieren en bedrijven, kan ook het onderwijs profiteren. Filantropie is een zaak is van alle mensen. Gewone huishoudens en het midden- en kleinbedrijf nemen het grootste deel van de filantropische bijdragen in Nederland voor hun rekening.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)