Niet-pluisinstrument – intervisietool

14.11.19
Het is een situatie die veel docenten zullen herkennen: een leerling vertoont gedrag dat het gevoel oproept dat er iets niet in orde is. Vaak gaat het om een niet-pluisgevoel dat meer is gebaseerd op onderbuikgevoelens dan op zichtbare gedragingen. Dit kosteloos te downloaden Niet-pluisinstrument kan houvast bieden bij een gesprek hierover.
Deel bericht

Aantal vacatures in onderwijs neemt af

14.11.19
Het aantal openstaande vacatures in het onderwijs is in het derde kwartaal iets afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Deel bericht

Kunnen we het onderwijs wat meer on-organiseren?

14.11.19
Werkdruk, gedoe met roosters, ‘weer iets erbij’, het zijn herkenbare gevoelens voor docenten. Je hebt eigenlijk te weinig tijd om goed voor te bereiden, ruimte te maken voor feedback met leerlingen of nieuwe dingen uit te proberen. En vaak komt het op hetzelfde neer: zo is het nu eenmaal georganiseerd op school. Maar wat als we proberen om het een beetje te on-organiseren?
Deel bericht

AOb: Onrust over nieuwe contracten personeel openbaar onderwijs

14.11.19
Onderwijspersoneel dat werkt in het openbaar onderwijs krijgt per 1 januari 2020 te maken met nieuwe regels. Een wet wijzigt hun ‘aanstellingsovereenkomst’ in een ‘arbeidscontract’ zoals collega’s in het bijzonder onderwijs hebben.
Deel bericht

Blog | I&I conferentie over digitale geletterdheid en het curriculum

14.11.19
De presentaties van Felienne Hermans zijn altijd een feest om naar te luisteren. Met haar Vlaamse collega Pedro de Bruyckere vormen zei de eredivisie in sprekersland (benieuwd wanneer de Speakersacademy Felienne ontdekt). Felienne, die met een team programmeeronderwijs onderzoekt aan de...
Deel bericht

Kamer wil mogelijk minder lesuren in primair onderwijs

14.11.19
De Tweede Kamer wil weten of het aantal lesuren voor leerlingen in het primair onderwijs omlaag kan. Ze stemde dinsdag in met een motie van CDA en VVD die de Onderwijsraad opdracht geeft dit te onderzoeken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)