Stappenplan voor het kiezen van nieuwe (digitale) leermiddelen

12.11.19
Het kiezen van (nieuwe) leermiddelen voor een langere periode, vraagt om een doordachte projectmatige aanpak. Leermiddelen zijn namelijk een van de pijlers van het onderwijsleerproces en hebben een groot effect op het onderwijs. Hoe u tot die projectmatige aanpak komt en hoe u dit het beste aanpakt,...
Deel bericht

Onderwijsraad: Organiseer passend onderwijs niet op particuliere scholen

12.11.19
Voor alle leerlingen moet er op reguliere scholen een passende plek te vinden zijn, vindt de Onderwijsraad. In een maandag verschenen advies stelt de raad dat het dan ook niet gewenst is om wettelijk mogelijk te maken dat particulier onderwijs de zorg voor kinderen met een zware ondersteuningsvraag overneemt.
Deel bericht

Opinie | Maak private bekostiging van onderwijs mogelijk

12.11.19
Vasthouden aan uitsluitend publieke onderwijsbekostiging werkt een tweedeling in de hand, vindt hoogleraar filantropische studies Theo Schuyt. De overheid zou private schenkingen aan onderwijs mogelijk moeten maken om de groei van commercieel onderwijs een halt toe te roepen.
Deel bericht

Vaak te weinig geld voor vakleerkracht cultuureducatie

12.11.19
Veertig procent van de scholen heeft geen vakleerkracht voor cultuureducatie. Dat staat in de Monitor Cultuureducatie primair onderwijs 2018-2019.
Deel bericht

Tienduizenden studenten hebben nog geld tegoed na ov-fout

12.11.19
Tienduizenden studenten hebben door een technische storing afgelopen zomer te veel geld betaald voor een reis met de bus, tram of metro. Uit het kwartaalbericht van de OV ombudsman blijkt dat bijna 58.000 studenten daar nog geld terug voor kunnen krijgen.
Deel bericht

Veilig aan de slag in praktijklokalen Mobiliteit en Transport

12.11.19
Aan welke veiligheidseisen moet een steekwagen voldoen? Welke persoonlijke beschermingsmiddelen heb je nodig voor het bedienen van een laadklep? Vragen waar docenten van het vmbo-profiel Mobiliteit en Transport (M&T) en leerlingen regelmatig mee te maken krijgen. Op de website veiligepraktijklokalen.nl/MenT staat de informatie over veiligheid in de praktijklokalen overzichtelijk bij elkaar.
Deel bericht

Toezicht op zorgplicht passend onderwijs

12.11.19
Per 1 november 2019 is het toezicht op de naleving van de zorgplicht een onderdeel van elk vierjaarlijks onderzoek en onze voorbereiding daarop.
Deel bericht

Nieuwe actie van WWF-Toekomstkunde

12.11.19
Sinds september dit schooljaar brengt het Wereld Natuur Fonds wekelijks een nieuwe gratis les Toekomstkunde uit. Waarbij kinderen zelfstandig ontdekken wat zij kunnen doen voor een betere aarde. Al ruim 4.000 leerkrachten doen mee en speciaal bij de negende les heeft WWF nu een winactie uitgeschreven.
Deel bericht

Actiegroep duikt op in Sinterklaasjournaal: ‘Niets mis met Piet Zwart’

12.11.19
Het Sinterklaasjournaal heeft vandaag met een knipoog ingehaakt op de zwartepietendiscussie die nog altijd enorm leeft. In de eerste uitzending van het tv-programma dook Youp van 't Hek op als oprichter van de actiegroep Piet Zwart. Maar die zet zich niet in voor een doel dat bij de naam past. ,,We zijn het zat dat de pepernoten veel te vroeg in de winkel liggen!”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)