Verlaging pensioenen lijkt voorlopig van de baan

15.11.19
Op grond van de huidige dekkingsgraad en een tijdelijke versoepeling van de pensioenregels zou het ABP de pensioenen volgend jaar niet hoeven te verlagen.
Deel bericht

Liesbeth Verheggen (ex-AOb) baalt van sociale partners

15.11.19
Bij de sociale partners was het draagvlak om te strijden voor structureel extra geld voor het onderwijs 'totaal weggevallen'. Dat zegt de afgetreden voorzitter Liesbeth Verheggen van de Algemene Onderwijsbond in Trouw.
Deel bericht

Twintig jaar cel en tbs geëist voor moord op scholiere Hümeyra (16)

15.11.19
Het Openbaar Ministerie eist twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Bekir E. voor het vermoorden van de 16-jarige scholiere Hümeyra. Het meisje werd op 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam-West.
Deel bericht

Op deze basisschool krijg je warme lunch

15.11.19
Geen boterham met kaas of appelstroop tussen de middag maar een warme maaltijd. Sinds de zomervakantie krijgen kinderen op de Internationale School in Breda warme lunch.
Deel bericht

Gemeente Amsterdam trekt subsidie in voor scholen met te hoge ouderbijdrage

15.11.19
Amsterdamse basisscholen die een ouderbijdrage van boven de 225 euro vragen, krijgen vanaf aankomend schooljaar geen subsidie meer van de gemeente. De vrijwillige ouderbijdrage mag geen rol spelen in de keuze voor een basisschool, vindt onderwijswethouder Marjolein Moorman. 'Dat creëert kansenongelijkheid.'
Deel bericht

Utrechtse school tegen publicatie inspectierapport

15.11.19
Het bestuur van de School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) in Utrecht wil via de rechter voorkomen dat een zeer kritisch rapport van de Onderwijsinspectie openbaar wordt gemaakt. Volgens de Algemene Onderwijsbond heeft de school voor het voortgezet onderwijs het oordeel 'zeer zwak' gekregen van de inspectie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)