PO-Raad lanceert nieuwe cijferwebsite voor meer inzicht in primair onderwijs

25.11.19
Ben je op zoek naar informatie over aantallen leerlingen, opleiding en ontwikkeling van leraren of over de financiën in het primair onderwijs? Voortaan kun je hiervoor terecht op de nieuwe website www.primaironderwijsincijfers.nl die de PO-Raad onlangs lanceerde.
Deel bericht

Aangifte discriminatie tegen basisschool: 'Nederlands kind is welkom, Marokkaans kind niet'

25.11.19
Onder haar echte Marokkaanse naam was er geen plek voor haar dochter op basisschool De Notenkraker, toen ze later met een fictieve Nederlandse naam contact opnam was er plotseling wel plek. Dit alles blijkt uit een mailwisseling tussen een moeder en de school die AT5 ook heeft ingezien.
Deel bericht

Zestien Amsterdamse basisscholen week dicht door lerarentekort

25.11.19
Zestien basisscholen van Stichting Westelijke Tuinsteden doen in december een extra week de deuren dicht. Dit is volgens de stichting noodzakelijk om aan de kwaliteit van het onderwijs te werken.
Deel bericht

Maatschappelijke diensttijd: nuttig project of subsidiespons?

25.11.19
Het is één van de paradepaardjes van dit kabinet: de maatschappelijke diensttijd voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Maar wat komt daarvan terecht?
Deel bericht

Acties gaan door: tweedaagse staking in januari

25.11.19
De AOb-leden hebben zich uitgesproken: donderdag 30 én vrijdag 31 januari gaan het basis- en voortgezet onderwijs plat. “Het kabinet heeft na alle acties nog steeds niet gezorgd voor structureel extra geld”, zegt AOb-voorzitter Eugenie Stolk. “We voeren nu de druk op: de actiebereidheid is enorm.”
Deel bericht

‘Routeplanner mag automobilist niet meer langs school sturen’

25.11.19
Navigatiesystemen moeten automobilisten niet meer langs scholen laten rijden, ook al is dat de snelste route op dat moment. De ChristenUnie wil dat minister Van Nieuwenhuizen (Verkeer) daarover in gesprek gaat met de aanbieders van routeplanners.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)