AOb | Nederland kan wel een Pisa-schok gebruiken

28.11.19
Dinsdag aanstaande verschijnen de nieuwe Pisa-resultaten. De soms terechte kritiek op het internationale onderwijsonderzoek mag voor Nederland geen excuus zijn om tegenvallende resultaten te negeren.
Deel bericht

Pm’ers en leraren open over zindelijkheid

28.11.19
78 procent van de leerkrachten wordt belemmerd in het werk door onzindelijke leerlingen in groep 1 en 2, blijkt uit onderzoek. 89 procent van de kinderen verlaten de kinderopvang zindelijk voor ze naar de basisschool gaan, stellen pedagogisch medewerkers.
Deel bericht

Middelbare scholen Noordoost-Brabant gaan samen lerarentekort te lijf

28.11.19
Middelbare scholen in Noordoost-Brabant slaan de handen ineen om het lerarentekort in de regio aan te pakken. Donderdag begint een wervingscampagne die jonge academici enthousiast moet maken om leraar te worden in het voortgezet onderwijs. De trainee-docenten die meedoen aan het project krijgen vanaf dag één betaald.
Deel bericht

Interview | ‘Ik heb 25 vacatures, dat los ik op met plakbandconstructies. De kinderen betalen de rekening.’

28.11.19
Zestien Amsterdamse basisscholen sluiten in december een week hun deuren vanwege het lerarentekort. Bestuurder Joke Middelbeek (59) wil een statement maken. ‘We moeten uit de overleefstand.’
Deel bericht

Kamer wil geen extra drempels voor deelname flexibele onderwijstijden

28.11.19
Scholen die eerder proefdraaiden met flexibele onderwijstijden, moeten hiermee kunnen doorgaan als zij hun onderwijskwaliteit op orde hebben, vindt de Tweede Kamer.
Deel bericht

Ouders klagen SvPO-school in Utrecht aan

28.11.19
Verschillende ouders klagen de School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) in Utrecht aan voor het niet naleven van de wet op medezeggenschap. Dat zegt een aantal van hen donderdag in Trouw. Volgens de ouders die de SvPO nu aanklagen, is de medezeggenschapsraad (MR) van de school tegengewerkt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)