Compensatie voor scholen die te weinig onderwijsachterstandsmiddelen hebben ontvangen

27.11.19
Minister Arie Slob (Onderwijs) schreef deze zomer aan de Tweede Kamer dat door het verkeerd verwerken van een van de kenmerken die Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gebruikt bij het berekenen van onderwijsachterstandscores, sommige scholen te weinig geld hebben ontvangen. De definitieve berekeningen zijn inmiddels bekend.
Deel bericht

Blog | Verbied het mobieltje in de klas

27.11.19
Frankrijk is naar mijn weten het eerste land in Europa dat de telefoon in het klaslokaal helemaal verbiedt. Het is een drastische maatregel, maar een die heel hard nodig is. Ook in Nederland zouden we dat moeten doen, al is het alleen maar om het onderwijsniveau op peil te houden.
Deel bericht

Inclusief onderwijs. In Canada lukt het wel

27.11.19
Elke dag reizen zo’n 45 kinderen uit Bunschoten-Spakenburg met busjes naar het speciaal basisonderwijs in Amersfoort. Dus nu hij sámen met een collega-schoolbestuur in Bunschoten-Spakenburg nieuwbouw krijgt, dacht Hans van Tricht: Dat moet anders. Ze gingen naar Canada voor een studiereis Inclusief Onderwijs. “Dit heeft positieve gevolgen voor de hele samenleving.”
Deel bericht

300 miljoen extra naar aanpak lerarentekort

27.11.19
Het kabinet trekt 300 miljoen euro extra uit voor de aanpak van het lerarentekort in het basis- en voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit de Najaarsnota 2019.
Deel bericht

Wie is de meest Innovatieve Schoolleider van het Jaar 2020?

27.11.19
Om goede initiatieven van schoolleiders te verzamelen en te belonen, organiseert de AVS in 2020 de verkiezing 'Innovatieve Schoolleider van het Jaar'.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)