Onderzoek naar hoge studie-uitval op lerarenopleidingen

29.11.19
Het is niet duidelijk hoe het komt dat op lerarenopleidingen veel studenten uitvallen. Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven wil daar onderzoek naar laten doen, meldt zij in antwoord op Kamervragen.
Deel bericht

Sectorraden presenteren advies ‘Slimme Verbindingen’ aan ministers van onderwijs

29.11.19
Kennis uit onderzoek helpt bij innovatie en het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Maar hoe zorgen we voor een optimale verbinding tussen onderwijs en onderzoek? En hoe lossen we knelpunten op die het ontwikkelen en delen van kennis in de weg staan? In dit kader hebben de vijf sectorraden het advies ‘Slimme Verbindingen’ aan minister Van Engelshoven en minister Slob (Onderwijs) gepresenteerd.
Deel bericht

Opinie | Meer leraren? Betaal ze beter. Veel beter.

29.11.19
Meer verplegend personeel, meer mensen in de zorg. Meer politie. En vooral meer leraren en onderwijzers. De tekorten in de (semi-)publieke sector groeien. Volgende maand wordt een nieuwe actiemaand voor het onderwijs.
Deel bericht

Gemeenten moeten ‘hokjesonderwijs’ tegengaan

29.11.19
De gemeenten moeten in actie komen tegen segregerend 'hokjesonderwijs' omdat schoolbestuurders dat niet doen. Dat vinden twee directeuren uit het openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam.
Deel bericht

Verdeling geld middelbare scholen eenvoudiger

29.11.19
De verdeling van het geld voor middelbare scholen wordt eenvoudiger. Hierover heeft minister Slob (onderwijs) afspraken gemaakt met de besturen in het voortgezet onderwijs. Er komen vaste bedragen per leerling en vaste bedragen per vestiging.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)