Meer uren werken als kinderopvang goedkoper wordt

17.12.19
Met fiscale en kinderopvangmaatregelen is het mogelijk meer mensen aan het werk te krijgen. Het Centraal Planbureau heeft berekend hoe groot het effect van verschillende maatregelen kan zijn.
Deel bericht

Goed vooruitkijken blijft lastig voor onderwijsbesturen

17.12.19
De meeste scholen en onderwijsinstellingen zijn momenteel financieel gezond. Wel houden de onderwijsbesturen gezamenlijk nog altijd meer over dan ze begroten en daardoor blijven hun vermogens ieder jaar oplopen. Dat stelt de Inspectie van het Onderwijs vast in de Financiële Staat van het Onderwijs ...
Deel bericht

Vliegende start voor pilot ‘Gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties’

17.12.19
Sinds 29 oktober 2019 kunnen alle onderwijsprofessionals werkzaam op een school in het po, vo of mbo toegang krijgen tot EBSCO Education Source. Een database met wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek. Met zo’n 17.000 aanmeldingen binnen vijf weken maakt de pilot een vliegende start.
Deel bericht

School mag kind niet meer weigeren op schoolreisje

17.12.19
Scholen mogen leerlingen niet meer uitsluiten van een schoolreisje of buitenlandse reis als de ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen. Met een wetsvoorstel waarin dit wordt geregeld heeft de Tweede Kamer vanmiddag ingestemd.
Deel bericht

Leraren en huisartsen gaan gebukt onder beleidshervormingen

17.12.19
Leraren in het voortgezet onderwijs en huisartsen gaan gebukt onder decennia aan beleidshervormingen. Er is steeds minder ruimte voor hun professionaliteit, blijkt uit het promotieonderzoek van Wiljan Hendrikx.
Deel bericht

Duizenden kinderen komen in actie met Toekomstkunde

17.12.19
In september lanceerde het Wereld Natuur Fonds een nieuw aanbod voor het basisonderwijs: Toekomstkunde. Met Toekomstkunde leren kinderen in groep 5 t/m 8 aan de hand van actualiteit over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren, waarbij ze zelf ontdekken wat ze kunnen doen voor een betere wereld. Inmiddels doen al 5.000 leerkrachten mee en ontvangen ruim 3.000 scholen het lesmateriaal.
Deel bericht

AOb: Noodplan voor lerarentekort is wassen neus

17.12.19
Het noodplan waarmee onderwijsminister Slob het lerarentekort in de grote steden wil bestrijden is een wassen neus. Dat zegt AOb-voorzitter Eugenie Stolk. “Met zijn één miljoen euro kun je zestien leerkrachten aanstellen, terwijl het tekort oploopt tot vele duizenden leerkrachten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)