Meerderheid AVS-leden stemt in met onderhandelaarsakkoord, maar wil toch staken op 30 en 31 januari

18.12.19
Uit een peiling van de AVS blijkt dat 89% van de leden instemt met het cao onderhandelaarsakkoord dat vorige week werd gesloten. Het akkoord werd direct na het bereiken van een akkoord door zowel bestuur als de ledenraad positief advies voorgelegd aan de leden. Nu ook zij positief stemmen blijft de ...
Deel bericht

Ministers maken ruimte voor noodplannen voor lerarentekort

18.12.19
Minister Slob heeft schoolbesturen uit de G5 uitgenodigd om noodplannen voor het lerarentekort uit te werken. De minister erkent hiermee het lerarentekort op sommige plekken ongenadig hard toeslaat en dat een intensivering van de maatregelen nodig is. De PO-Raad vindt het positief dat er meer aandacht is voor de urgentie van het lerarentekort. Tegelijkertijd constateert zij ...
Deel bericht

Kinderen met problemen thuis: stem hulp af op mijn situatie

18.12.19
De gezellige decembermaand is voor kinderen met problemen thuis niet altijd de fijnste tijd van het jaar. Hoe zij het best geholpen kunnen worden, hangt af van het aantal problemen dat speelt in de thuissituatie. Dat blijkt uit onderzoek van de Kinderombudsman onder ruim tweehonderd kinderen.
Deel bericht

Bestuurder: Scholen tweede week dicht ‘zou zomaar kunnen’

18.12.19
Bestuurder Joke Middelbeek van de zestien scholen in Nieuw-West die vorige week vanwege het lerarentekort een week dichtgingen, doet de scholen mogelijk nóg een week dicht. “De Onderwijsinspectie zei: niet nog zo’n week. Ik heb gezegd dat ik dat niet uitsluit. Een tweede ‘week van de onderwijskwaliteit’, het zou zomaar kunnen.”
Deel bericht

Basisscholen krijgen er duizenden extra handjes bij

18.12.19
Op basisscholen zijn er fors meer onderwijsondersteuners, zoals assistenten en conciërges, bij gekomen. Ook zijn er honderden extra banen voor leraren ontstaan. Schoolbesturen hebben duizenden handjes extra aangenomen om de werkdruk in de klassen te verminderen.
Deel bericht

CDA wil landelijke aanpak tegen ronselen scholieren door drugscriminelen

18.12.19
Scholen moeten meer hulp krijgen in de strijd tegen drugscriminaliteit. Dat vindt het CDA. Veel scholen zien signalen dat drugscriminelen leerlingen proberen te ronselen om klusjes te doen. Wat ze daartegen moeten doen, weten ze vaak niet. Het CDA wil dat er een landelijke aanpak voor wordt ontwikkeld.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)